Monday, January 29, 2007




ASURE GUNUNUZ MUBAREK OLSUN...
Icinde bulundugumuz ay Muharrem ayi ve onuncu gunu hepimizin bildigi "Asure Gunu".Bende cok gecikmekden esiminde evde oldugu gunu firsat bilip yaptim hemen.Cok cevrem olmasada bir kac kisiye dagitmayi planliyorumBu ay vesilesi ile bol asureli gunler diliyorum.:)

Malzemelerim
-1 kilo asurelik bugday
-10 su bardagi seker
-6 litre kadar su
-2 su bardagi nohut
-2 su bardagi kuru fasulye
-2 su bardagi kuru uzum(onceden islatilmis)
-3-4 su bardagi dogranmis kuru kayisi(onceden islatilmis dogranmis)
-2 su bardagi portakal kabugu(dogranmis hafiif haslanmis)
-2 su bardagi portakal ici (kabugunu soydugumuz portakalin kucuk dogranmis hali)
-1-1.5 su bardagi ceviz(icine koymak icin kucuk parcalanmis)
-10 adet karanfil

Suslemek icin
Yeteri miktarda ceviz,nar,badem...

NOT;Ben iki tencerede pisirdim asureyi.Ve verdigim olculerin yarisini her bir tencere koyarak esit sekilde yaptim.Olcunun yarisi bir tencereye yarisi diger tencereye olacak sekilde yani.




Asurelik bugdayi bir gece onceden islatip sabaha kadar beklettim.Budaylar sismis iki katina cikmislardi.Iki tencereye boldum.Her bi tencereye oncelikle 1.5 litre su koydum ve kaynatmaya basladim.Bugdaylar suyu cektikce ve pismeye dondukce toplaminda her bir tencere 3 litre kadar su almis oldu(.Toplaminda 6 litre oldu).Bugdaylarin psitigine emin olduktan sonra sekeri ekledim.(Sekeri yavas yavas kendi agiz tadiniza gore ekleyebilir yada az koyabilrisiniz).Bu asamadan sonra ocagi kisip seker suyu ygun hale getirene kadar pisiridim.Seker yogun bir hal aldiktan sonra sirasi ile malzemeleri ekledim.(Malzemeler onceden islatilmis yada haslanmis oldukrai icin hazirdilar).En son karanfilide ekyip kisik ateste psiimeye devam ettim.Malzemeler eklendikten sonra 15-20 dk daha kisik ateste kyatnatmak yeterli oluyor.Ben cok sulu sevmedigim icin hafiif yogun kivamli iken kapattim.Eger sulu seviyorsaniz cok fazla kaynatmayin.Ozellikle ilk asmada sekeri ekledikten sonra az kaynatirsaniz sulu bir kivam olur.Ozlu bir kivam icin ise kaynatmak gerekiyor.

Suslemek ise size kalmis.Ben soyulmus badem,ceviz,ve nar ile susleme yaptim.



 Posted by Picasa

Monday, January 29, 2007




ASURE GUNUNUZ MUBAREK OLSUN...
Icinde bulundugumuz ay Muharrem ayi ve onuncu gunu hepimizin bildigi "Asure Gunu".Bende cok gecikmekden esiminde evde oldugu gunu firsat bilip yaptim hemen.Cok cevrem olmasada bir kac kisiye dagitmayi planliyorumBu ay vesilesi ile bol asureli gunler diliyorum.:)

Malzemelerim
-1 kilo asurelik bugday
-10 su bardagi seker
-6 litre kadar su
-2 su bardagi nohut
-2 su bardagi kuru fasulye
-2 su bardagi kuru uzum(onceden islatilmis)
-3-4 su bardagi dogranmis kuru kayisi(onceden islatilmis dogranmis)
-2 su bardagi portakal kabugu(dogranmis hafiif haslanmis)
-2 su bardagi portakal ici (kabugunu soydugumuz portakalin kucuk dogranmis hali)
-1-1.5 su bardagi ceviz(icine koymak icin kucuk parcalanmis)
-10 adet karanfil

Suslemek icin
Yeteri miktarda ceviz,nar,badem...

NOT;Ben iki tencerede pisirdim asureyi.Ve verdigim olculerin yarisini her bir tencere koyarak esit sekilde yaptim.Olcunun yarisi bir tencereye yarisi diger tencereye olacak sekilde yani.




Asurelik bugdayi bir gece onceden islatip sabaha kadar beklettim.Budaylar sismis iki katina cikmislardi.Iki tencereye boldum.Her bi tencereye oncelikle 1.5 litre su koydum ve kaynatmaya basladim.Bugdaylar suyu cektikce ve pismeye dondukce toplaminda her bir tencere 3 litre kadar su almis oldu(.Toplaminda 6 litre oldu).Bugdaylarin psitigine emin olduktan sonra sekeri ekledim.(Sekeri yavas yavas kendi agiz tadiniza gore ekleyebilir yada az koyabilrisiniz).Bu asamadan sonra ocagi kisip seker suyu ygun hale getirene kadar pisiridim.Seker yogun bir hal aldiktan sonra sirasi ile malzemeleri ekledim.(Malzemeler onceden islatilmis yada haslanmis oldukrai icin hazirdilar).En son karanfilide ekyip kisik ateste psiimeye devam ettim.Malzemeler eklendikten sonra 15-20 dk daha kisik ateste kyatnatmak yeterli oluyor.Ben cok sulu sevmedigim icin hafiif yogun kivamli iken kapattim.Eger sulu seviyorsaniz cok fazla kaynatmayin.Ozellikle ilk asmada sekeri ekledikten sonra az kaynatirsaniz sulu bir kivam olur.Ozlu bir kivam icin ise kaynatmak gerekiyor.

Suslemek ise size kalmis.Ben soyulmus badem,ceviz,ve nar ile susleme yaptim.



 Posted by Picasa