Monday, November 06, 2006


HUNKAR BEGENDI

Resmi cekip bakinca sanki Osmanli sofrlarinin agir agdali yemekleri gibi geldi bana:))adida Hunkar Begendi:))halbuki ne alaka ama oyle geldi iste.Esime gore ise lokantada onune gelmis tabak gibiymis..:))Cok cagrisimli gunumuzdu galiba...:))

Bu tarifi yine kisa yontemlerle yapmis bulnuyorum....Tembel teneke Gulenay'mi desemmm yoksa pratik kadin Gulenay'mi buyrun siz karar verin.Ama itiraf etmeliki hem zamandan tasarruf hemde kolaylik oluyor.Nedeni tavsiye bolumumde aciklanacaktir efem:)

Tarif 2 kisilik

-1 adet buyuk topan patlican(kozlenmis)
-Basamel sos(1 yemek kasigi margarin,1 yemek kasigi un ve sut)

- 200-250 gr et(haslanmis)
-1 adet kucuk biber
-1 adet sogan
-1 domates
-1 yemek kasigi salca

-4 yemek kasigi yogurt

*Oncelelikle patlicanlari kozluyorum temizliyorum ve kenarda bekliyor.

*Basamel sosu icin ufak bir tencerede 1 yemek kasigi margarin,1 yemek kasigi unu guzelce kavuruyorum.Sos kivminda olacak sekilde sutunu ekliyorum.Sonrasinda kolenmis patlicanlari icine ekleyip 3-5 dk kadar pisiryorum.Karisimim hazir hale geliyor

*Etlerim kup kup dogranmis ve haslanmis oluyor.Tencereye yagi koyuyorum.Sirasi ile once sogani,biberi ve domatesi kavuruyorum.Haslanmis etlerimi ve salcasini ekleyip biraz su ile kisik ateste pisiyorum.Islem bittikten sonra tuz,karabiber,kimyon,kekik ve pulbiber gibi baharatlarla karisimi lezzetlendiriyorum.

*Sira serviste.(en eglenceli kisim:)...Servis tabagini aliyorum.Ortasina guzelce basamel soslu patlicanli karisimi yayiyorum.Uzerine 2 yemek ksigi yogurdu suruyorum.En ustune ise etimi koyuyorum.Uzerini maydonoz dallari ile susluyorum...Goruntusu servisi guzel u yemegin.Ve hazir.
*Bu yemek zor ve karisik gibi gorunuyor sanki ama benim tvsiyelerimle basit hle geliyor nasilmis bakalim:))

Tavsiyeler:Topan patlicanlari aluminyum folyoya sarar birer birer ocagin uzerine koyar.Hemencicik iki dondurmede kozlerim.(bu yontemle ocak kirlenmiyor).Kozlenmis ptlicanlrimin suyunu sikar, birer birer ziplock yada benzeri posete koyar vede buzluga atarim.Nelermi yaprim iste ilk olarak bu yemegin tabani hemen hazir olur.Yogurtlu sarmisakli salatasini,zeytinyagli salatasini gibi cesitlerini yaparim.(misfir icin haziri bir cesittir bekleyen).Cikarinca buzluktan beklerim, cozulur, sikar suyunu her turlusu ile islem gordururum.
Bu yemegi etiniz yoksa kiyma kavurmasi ilede yapabiliriz.Ayni karniyarik ici gibi oda guzel oluyor.Yada bu sekilde ortaya cesit olarak koyun.
VE etlerimi aldigimda baska brisey icin kullanmayacaksam doner vs..icin.dograrim,duduklu tencerede haslarim,onlarida posetler buzluga atarim...Her turlu et yemegi icin hazir ve pratik cikar kullan.Yoksa diger turlu bana gore yemek yapma suresi uzuyor.Bugunluk bu kadar tavsiye cok oldu...Bir baska tavsiyede gorusmek uzere dermisim:))Herkese afiyetler olsun...

Monday, November 06, 2006


HUNKAR BEGENDI

Resmi cekip bakinca sanki Osmanli sofrlarinin agir agdali yemekleri gibi geldi bana:))adida Hunkar Begendi:))halbuki ne alaka ama oyle geldi iste.Esime gore ise lokantada onune gelmis tabak gibiymis..:))Cok cagrisimli gunumuzdu galiba...:))

Bu tarifi yine kisa yontemlerle yapmis bulnuyorum....Tembel teneke Gulenay'mi desemmm yoksa pratik kadin Gulenay'mi buyrun siz karar verin.Ama itiraf etmeliki hem zamandan tasarruf hemde kolaylik oluyor.Nedeni tavsiye bolumumde aciklanacaktir efem:)

Tarif 2 kisilik

-1 adet buyuk topan patlican(kozlenmis)
-Basamel sos(1 yemek kasigi margarin,1 yemek kasigi un ve sut)

- 200-250 gr et(haslanmis)
-1 adet kucuk biber
-1 adet sogan
-1 domates
-1 yemek kasigi salca

-4 yemek kasigi yogurt

*Oncelelikle patlicanlari kozluyorum temizliyorum ve kenarda bekliyor.

*Basamel sosu icin ufak bir tencerede 1 yemek kasigi margarin,1 yemek kasigi unu guzelce kavuruyorum.Sos kivminda olacak sekilde sutunu ekliyorum.Sonrasinda kolenmis patlicanlari icine ekleyip 3-5 dk kadar pisiryorum.Karisimim hazir hale geliyor

*Etlerim kup kup dogranmis ve haslanmis oluyor.Tencereye yagi koyuyorum.Sirasi ile once sogani,biberi ve domatesi kavuruyorum.Haslanmis etlerimi ve salcasini ekleyip biraz su ile kisik ateste pisiyorum.Islem bittikten sonra tuz,karabiber,kimyon,kekik ve pulbiber gibi baharatlarla karisimi lezzetlendiriyorum.

*Sira serviste.(en eglenceli kisim:)...Servis tabagini aliyorum.Ortasina guzelce basamel soslu patlicanli karisimi yayiyorum.Uzerine 2 yemek ksigi yogurdu suruyorum.En ustune ise etimi koyuyorum.Uzerini maydonoz dallari ile susluyorum...Goruntusu servisi guzel u yemegin.Ve hazir.
*Bu yemek zor ve karisik gibi gorunuyor sanki ama benim tvsiyelerimle basit hle geliyor nasilmis bakalim:))

Tavsiyeler:Topan patlicanlari aluminyum folyoya sarar birer birer ocagin uzerine koyar.Hemencicik iki dondurmede kozlerim.(bu yontemle ocak kirlenmiyor).Kozlenmis ptlicanlrimin suyunu sikar, birer birer ziplock yada benzeri posete koyar vede buzluga atarim.Nelermi yaprim iste ilk olarak bu yemegin tabani hemen hazir olur.Yogurtlu sarmisakli salatasini,zeytinyagli salatasini gibi cesitlerini yaparim.(misfir icin haziri bir cesittir bekleyen).Cikarinca buzluktan beklerim, cozulur, sikar suyunu her turlusu ile islem gordururum.
Bu yemegi etiniz yoksa kiyma kavurmasi ilede yapabiliriz.Ayni karniyarik ici gibi oda guzel oluyor.Yada bu sekilde ortaya cesit olarak koyun.
VE etlerimi aldigimda baska brisey icin kullanmayacaksam doner vs..icin.dograrim,duduklu tencerede haslarim,onlarida posetler buzluga atarim...Her turlu et yemegi icin hazir ve pratik cikar kullan.Yoksa diger turlu bana gore yemek yapma suresi uzuyor.Bugunluk bu kadar tavsiye cok oldu...Bir baska tavsiyede gorusmek uzere dermisim:))Herkese afiyetler olsun...