Wednesday, November 01, 2006

PATLICAN KEBABI

Patlican benim evimde her sekli ile cok kullanilir...Mubaregin herseyide guzel oluyor.Salatasindan yemegine tursusuna varana kadar.Bu yemegi ben misafirlerime buyuk borcama yapar yaninda patates puresi ile servis ederim.Guzel bir ikili olyuyorlar...Birde bu yemeklerin firin gormusu makbul geliyor bana.O yuzden kebap tabiri kullaniliyor herhalde.Tencerede olsa sanki patlican yemegi denilecekmis gibi.Soylee uzeri nar gibi kizarmiss ne guzel olurrr....aciktim galiba....

-2 adet orta boy patlican.
-250 gr dana eti(haslanmis kup dogranmis)
-1 sogan,1 biber,1 domates ve salca.

*Oncelikle etlerim hazir haslanmis ve dogranmis oluyor.TAVSIYE*(ben eti aldigimda hepsini dograr haslar ve buzluga atarim.Yemek esnasinda elimin altinda hazir olurlar).
*Patlicanlari kup dogruyrum tuzlu suda yikayip acisini aliyorum.Yaglanmis borcama koyuyorum sicim gibi ag gezidirp firina veriyorum.(dileyen kizartabilir)firini ara ara acip karistiryoum,yumusayinca aliyorum.
*Ayri bir yerde sogani ve biberi kavuruyorum,domates ve salca ekleyip bir tasim pisiyorum.Baharat olarak k.bier ,pulbiber,kekik, birazda kimyon kullaniyorum.Bu karisima 1 su bardagi sicak su ekliyorum.Icim hazir oluyor.
*Borcamdaki patlicanlarin uzerine et kariminid okup firinliyorum.(300F)20-25 dk pisiyorum.Uzerleri icinse izgara kismini acip azcik yapkitiyorum...Gercekten lokum gibi hafif bir yemek oluyor...

Ben sagligimiz icin genelde tariflerimde kizartma islemini yapmamaya gayret gosteriyorum.Gerekiyor isede kavurma yontemi kulanip daha az yag gormelerini sagliyorum.Yemegin yanina size birde salata koyayim....:)Herkese saglikli gunler....

Wednesday, November 01, 2006

PATLICAN KEBABI

Patlican benim evimde her sekli ile cok kullanilir...Mubaregin herseyide guzel oluyor.Salatasindan yemegine tursusuna varana kadar.Bu yemegi ben misafirlerime buyuk borcama yapar yaninda patates puresi ile servis ederim.Guzel bir ikili olyuyorlar...Birde bu yemeklerin firin gormusu makbul geliyor bana.O yuzden kebap tabiri kullaniliyor herhalde.Tencerede olsa sanki patlican yemegi denilecekmis gibi.Soylee uzeri nar gibi kizarmiss ne guzel olurrr....aciktim galiba....

-2 adet orta boy patlican.
-250 gr dana eti(haslanmis kup dogranmis)
-1 sogan,1 biber,1 domates ve salca.

*Oncelikle etlerim hazir haslanmis ve dogranmis oluyor.TAVSIYE*(ben eti aldigimda hepsini dograr haslar ve buzluga atarim.Yemek esnasinda elimin altinda hazir olurlar).
*Patlicanlari kup dogruyrum tuzlu suda yikayip acisini aliyorum.Yaglanmis borcama koyuyorum sicim gibi ag gezidirp firina veriyorum.(dileyen kizartabilir)firini ara ara acip karistiryoum,yumusayinca aliyorum.
*Ayri bir yerde sogani ve biberi kavuruyorum,domates ve salca ekleyip bir tasim pisiyorum.Baharat olarak k.bier ,pulbiber,kekik, birazda kimyon kullaniyorum.Bu karisima 1 su bardagi sicak su ekliyorum.Icim hazir oluyor.
*Borcamdaki patlicanlarin uzerine et kariminid okup firinliyorum.(300F)20-25 dk pisiyorum.Uzerleri icinse izgara kismini acip azcik yapkitiyorum...Gercekten lokum gibi hafif bir yemek oluyor...

Ben sagligimiz icin genelde tariflerimde kizartma islemini yapmamaya gayret gosteriyorum.Gerekiyor isede kavurma yontemi kulanip daha az yag gormelerini sagliyorum.Yemegin yanina size birde salata koyayim....:)Herkese saglikli gunler....