Tuesday, November 07, 2006


PATATES YE 16#

Bugun etkinligin son gunu.Ben corba yayinlamistim ama bir baktim son gun.Malesef makinam bozuldugu icin arzu ettigim tarifi yayinliyamayacagim.Ben eski tarifim KUMPIR ile katilmak istedim bu sefer.

Etkinligin ev sahibesi sevgili Evrenbal kendisine kolayliklar diliyorum bu yorucu birkac gunde...Bakalim ne guzel tarifler ogrenicez bu sayede...


Malzemeler,

-4 yada 5 patates
-3 adet sosis
-2 yemek kasigi tereyagi
-1 su bardagina yakin kasar rendesi
-yarim su bardagi misir
-yarim su bardagi bezelye
-kup kesilmis salatalik tursusu
-ketcap ve mayonez(servis icin)

Patatesleri hasladim ve rendeledim.Eger pataesler sicak ise icine tereyagini hemen ekleyip aralarinda erimesini sagladim.(Ama pataesler soguk ise mikrodalgada isitip sonra yagi ekliyebilriz)yagi icine iyice yedirdikten sonra tuz ile lezzetlendirdim.Sirasi ile bezelye ve misir ekledim.Bu karisimi borcama yerlestirdim.( bu arada malzemelr tamamen sizin istegizine zevkinize kalmis mantar.,zeytin hersey ekleyebilrisiniz).

Ayri bir yerde sosisleri kup kesip tavada kavurdum.Ve Borcamin ustune serdim.Ve son olarak kasari serpip firina verdim.Uzerin kizarincaya kadar bekledim.Firindan ciktiktan sonra salatalik tursularini ekleyip ketcap ve mayonez sikarak servis yaptim.Gercekten cok doyrucu.Afiyet olsun...

YAYLA CORBASI

Bu corbayi oglusuma sifa olmasi niyeti ile yaptim.Cunki nerede ise 1 ayi bulack olan sikintili dis cikarma, hastalik doneminin ardindan agzina hicbrisey koymayan oglum belki yer dedim.Cok sukur yedide...Umarim sifa olur.Oglum cop gibi kaldi cunki:((

-2 fincan haslanmis pirinc.(ben kalan pirinc pilavindan yaptim)
-1 su bardagi yogurt
-1 yumurta
-1 yemek kasigi un
-tereyagi tuz ve nane.

Tencerede pirincleri hasliyoruz normlde.Ama benim kalan piric pilavim vardi onu kullandim.Tenecereye pirincleri ve 3-4 su bardagi suyu ekledim isittim..Ayri bi kapta once yumurtayi guzelce ciprtim,yogurdu ekledim,ve en son unu ekledim.Corbanin suyundan ekleyip karistirdim(kesik olmasin diye)Bu karisimi piricli suya ekleyip kisik ateste pisirdim.En son tuzunu ekledim(bu corbada tuz en son eklenir cunki yogurdun kesik olmasina sebep olur)ve altini kapattim.Ayri bir tvada tereyagini erittim nane ile kavurdum ve corbama ekledim...Saglikli vede lezzetli bir corba oldugunu dusunuyorum...Ozellikle cocuklarimiz icin.

Tavsiye:Pisirdiginiz pilavdan az birsey arta kalmis artik yemek istemiyorsunuz.Hemen posete koyuyoruz ve frozena atiyoruz.Bunu corbalarimizda ,kadinbudu koftede yada eksili koftede kullanabiliriz.Ben kesinlikle musriflige karsiyim ve evin bereketini kacirdigini dusunurum.O yuzden herseyi degerlendirmeye gayret gosteririm.Buda onlardan biri.Tabi pilav sade olucak.Ama olaki sehriyeli diyelim.Corbyi aynen yaparim ve rondodan geciri krema kivami veririm...Cokda guzel olur...Umarim faydali olmustur....Hepinize sevgilerimle guzel ve sicak bir hafta gecirmenizi diliyorum...

Tuesday, November 07, 2006


PATATES YE 16#

Bugun etkinligin son gunu.Ben corba yayinlamistim ama bir baktim son gun.Malesef makinam bozuldugu icin arzu ettigim tarifi yayinliyamayacagim.Ben eski tarifim KUMPIR ile katilmak istedim bu sefer.

Etkinligin ev sahibesi sevgili Evrenbal kendisine kolayliklar diliyorum bu yorucu birkac gunde...Bakalim ne guzel tarifler ogrenicez bu sayede...


Malzemeler,

-4 yada 5 patates
-3 adet sosis
-2 yemek kasigi tereyagi
-1 su bardagina yakin kasar rendesi
-yarim su bardagi misir
-yarim su bardagi bezelye
-kup kesilmis salatalik tursusu
-ketcap ve mayonez(servis icin)

Patatesleri hasladim ve rendeledim.Eger pataesler sicak ise icine tereyagini hemen ekleyip aralarinda erimesini sagladim.(Ama pataesler soguk ise mikrodalgada isitip sonra yagi ekliyebilriz)yagi icine iyice yedirdikten sonra tuz ile lezzetlendirdim.Sirasi ile bezelye ve misir ekledim.Bu karisimi borcama yerlestirdim.( bu arada malzemelr tamamen sizin istegizine zevkinize kalmis mantar.,zeytin hersey ekleyebilrisiniz).

Ayri bir yerde sosisleri kup kesip tavada kavurdum.Ve Borcamin ustune serdim.Ve son olarak kasari serpip firina verdim.Uzerin kizarincaya kadar bekledim.Firindan ciktiktan sonra salatalik tursularini ekleyip ketcap ve mayonez sikarak servis yaptim.Gercekten cok doyrucu.Afiyet olsun...

YAYLA CORBASI

Bu corbayi oglusuma sifa olmasi niyeti ile yaptim.Cunki nerede ise 1 ayi bulack olan sikintili dis cikarma, hastalik doneminin ardindan agzina hicbrisey koymayan oglum belki yer dedim.Cok sukur yedide...Umarim sifa olur.Oglum cop gibi kaldi cunki:((

-2 fincan haslanmis pirinc.(ben kalan pirinc pilavindan yaptim)
-1 su bardagi yogurt
-1 yumurta
-1 yemek kasigi un
-tereyagi tuz ve nane.

Tencerede pirincleri hasliyoruz normlde.Ama benim kalan piric pilavim vardi onu kullandim.Tenecereye pirincleri ve 3-4 su bardagi suyu ekledim isittim..Ayri bi kapta once yumurtayi guzelce ciprtim,yogurdu ekledim,ve en son unu ekledim.Corbanin suyundan ekleyip karistirdim(kesik olmasin diye)Bu karisimi piricli suya ekleyip kisik ateste pisirdim.En son tuzunu ekledim(bu corbada tuz en son eklenir cunki yogurdun kesik olmasina sebep olur)ve altini kapattim.Ayri bir tvada tereyagini erittim nane ile kavurdum ve corbama ekledim...Saglikli vede lezzetli bir corba oldugunu dusunuyorum...Ozellikle cocuklarimiz icin.

Tavsiye:Pisirdiginiz pilavdan az birsey arta kalmis artik yemek istemiyorsunuz.Hemen posete koyuyoruz ve frozena atiyoruz.Bunu corbalarimizda ,kadinbudu koftede yada eksili koftede kullanabiliriz.Ben kesinlikle musriflige karsiyim ve evin bereketini kacirdigini dusunurum.O yuzden herseyi degerlendirmeye gayret gosteririm.Buda onlardan biri.Tabi pilav sade olucak.Ama olaki sehriyeli diyelim.Corbyi aynen yaparim ve rondodan geciri krema kivami veririm...Cokda guzel olur...Umarim faydali olmustur....Hepinize sevgilerimle guzel ve sicak bir hafta gecirmenizi diliyorum...