Wednesday, November 29, 2006
BALKABAGI PASTASI
Bu pastayi bir kac hafta once yapmistim.Koymak bugune nasipmis.Gunlerdir suren misafir trafigi hem guzel hemde yorucu olmak uzere bitti:)Arkadaslarimla cok guzel zamanar gecirdim.Herbirine ayri ayri tesekkur ediyorum.Yatili kalmanin yada sabah cok erken saatten aksam gec vakte kadar beraber olmanin bir guzel yanida beraber pisirip beraber yiyor olmak.Bu benim en cok sevdigim kisim...Hem samimiyet oluyor hemde mutfak muahebttleri her zaman guzel olur.Heleki uzun surenkahvalti sofrasi keyfi...
Birde ben baskasinin elinden brisey yemeyi cok seviyorum,o yuzden yemek daveti oldumu pek bir sevindirik olurum,galiba ben yemek yemegi fazlaca seviyorum.Gecen gun bir arkadasim keyifle yenen yemek daha bir yararmis dedi:((ne kadar dogru bilmiyorum ama oyle ise benim isim is...
Ayrica duyrulurki diyete basladim:)aslida diyet denemez.Ben oyle liste rejimleri yapacak biri degilim.Sinirlar beni kasiyor.Ama kendimce briseyleri kisarak keserek yada azaltarak yapacagim bu isi.Birde Kicboxing yapiyorum ben insallah ikisi beni hedefe ulastircak umidindeyim.Tabi bu blogla nasil olacak bu ise bilinmez...geleyim tatliya...
Kabagin sen sevdigim hali bu.Pasta hali...Nasilmi yapiyorum.
-1 adet butter squash(burada u cinsi kullaniyoruz tatli icin ince uzun alt kismi tombak bir sey)
-1.5 su bardagi toz seker
-1 cay bardagi su
-1 paket kadar potibor biskui.
-1 paket kren santi
-Uzeri icin ceviz,findik yada ne varsa...
*Kabaklari temziliyorum buyuk parcalar halinde celik tencereme dogruyorum.Uzerlerine toz sekeri serpiyorum.Cay bardagi suyuda ekleyip kisik ateste yumusacik olana kadar pisiriyorum.Catali batirdiginizda yumusaciksa pismislerdir.Buna ragmen suyu cok fazla ise kapagi acip bir kac dakika kaynatin.Buhardan suyunu ceker.Birde dibinde az miktar suyu kalsin zaten.Biskulerin islanmasina yardimci olur.
*Pisen kabaklari catalla eziyorum pure oluyorlar.
*Borcama once incecik kat kabak puresi koyuyorum
*Sonra biskuleri yerlestiriyorum.
*Kren santiyi suruyorum.
*Ayni islemi 2.kez yapiyorum.En son katinda krem santi olucak sekilde uzerlerini cevizle susluyorum.
*Dolapta en az bir iki saat bekletiyorum ve soguk servis yapiyorum.Cok yiyimlik oluyor...Afiyet olsun.
Wednesday, November 29, 2006
BALKABAGI PASTASI
Bu pastayi bir kac hafta once yapmistim.Koymak bugune nasipmis.Gunlerdir suren misafir trafigi hem guzel hemde yorucu olmak uzere bitti:)Arkadaslarimla cok guzel zamanar gecirdim.Herbirine ayri ayri tesekkur ediyorum.Yatili kalmanin yada sabah cok erken saatten aksam gec vakte kadar beraber olmanin bir guzel yanida beraber pisirip beraber yiyor olmak.Bu benim en cok sevdigim kisim...Hem samimiyet oluyor hemde mutfak muahebttleri her zaman guzel olur.Heleki uzun surenkahvalti sofrasi keyfi...
Birde ben baskasinin elinden brisey yemeyi cok seviyorum,o yuzden yemek daveti oldumu pek bir sevindirik olurum,galiba ben yemek yemegi fazlaca seviyorum.Gecen gun bir arkadasim keyifle yenen yemek daha bir yararmis dedi:((ne kadar dogru bilmiyorum ama oyle ise benim isim is...
Ayrica duyrulurki diyete basladim:)aslida diyet denemez.Ben oyle liste rejimleri yapacak biri degilim.Sinirlar beni kasiyor.Ama kendimce briseyleri kisarak keserek yada azaltarak yapacagim bu isi.Birde Kicboxing yapiyorum ben insallah ikisi beni hedefe ulastircak umidindeyim.Tabi bu blogla nasil olacak bu ise bilinmez...geleyim tatliya...
Kabagin sen sevdigim hali bu.Pasta hali...Nasilmi yapiyorum.
-1 adet butter squash(burada u cinsi kullaniyoruz tatli icin ince uzun alt kismi tombak bir sey)
-1.5 su bardagi toz seker
-1 cay bardagi su
-1 paket kadar potibor biskui.
-1 paket kren santi
-Uzeri icin ceviz,findik yada ne varsa...
*Kabaklari temziliyorum buyuk parcalar halinde celik tencereme dogruyorum.Uzerlerine toz sekeri serpiyorum.Cay bardagi suyuda ekleyip kisik ateste yumusacik olana kadar pisiriyorum.Catali batirdiginizda yumusaciksa pismislerdir.Buna ragmen suyu cok fazla ise kapagi acip bir kac dakika kaynatin.Buhardan suyunu ceker.Birde dibinde az miktar suyu kalsin zaten.Biskulerin islanmasina yardimci olur.
*Pisen kabaklari catalla eziyorum pure oluyorlar.
*Borcama once incecik kat kabak puresi koyuyorum
*Sonra biskuleri yerlestiriyorum.
*Kren santiyi suruyorum.
*Ayni islemi 2.kez yapiyorum.En son katinda krem santi olucak sekilde uzerlerini cevizle susluyorum.
*Dolapta en az bir iki saat bekletiyorum ve soguk servis yapiyorum.Cok yiyimlik oluyor...Afiyet olsun.