Friday, January 05, 2007


YAM PASTASI


Bu pasta sanirim sadece Amerika'da yada Yam denen patates cinsinin oldugu ulkelerde yapilabilecek bir pasta.Patatesten pasta olurmu diyenlerinizi duyar gibi oluyorum.Ama arkadaslar bu bildiginiz patataeslerden degil.Bundan baska neler yapilir yada burada bunu hangi sekilde yiyorlar hic arastiradim ama ben bu seklini pek ir seviyorum.Bu patates ayni kabak tatlisinin tadini veriyor.Ve ortaya boyle bir pasta cikiyor hem hafif hemde cok pratik...Buralarda yasayanlara tavsiyem denemeniz....

Ben kelepceli kaliba yaptim ve cikardiktan sonrada kenarlarinada krem santi surup susledim.Tarifi ise soyle;

-2 adet orta boy yum cinsi patates
-1 paket krem santi
-1 su bardagi sut(krem santi icin)
-Yarim su bardagi sur(biskuleri islatmak icin)
-1paket sade potibor biskui
-1.5 su bardagi seker
-Yarim cay bardagi su
-1 su bardagi cekilmis ceviz


***Patatesleri halka seklinde dogradim,geniz bir tencereye dizdim ve uzerine 1.5 su bardagi sekeri serptim.Yarim cay bardagi suyuda ekleyip pisirdim(aynen kabakta oldugu gibi)

***Pisen patatesleri catalla ezdim.Biraz sulu birakiyorum ki dagitmasi kolay olsun hem serbeti biskulere yayilsin diye.

***Kelepceli kalibima biskuleri sutle islatip cok hafifce taban yaptim.Sonra ezilmiz yumlari serdim ve krem santi ile kapladim.Bu islemi malzemeler bitene kadar yaptim.Son katina krem santi koydum ve bozdolabinda 2-3 saat dinlendirdim.

***Kelepcli kaliptan cikardim kenarlarinida keram santi ile kaplayip muz dilimler ile susledim.Uzerini ise cevizlerle susledim.

Hafif bir pasta oldu.Bu pastayi Sevgili Figen Teyzeye Turkiye'ye donerken veda pastasi olarak yapmistim.Guzel bir veda gecesi oldu.Tabi bize oldu ama Nesrin'cigime ise anneciginden ayrilm gecesi oldu.Allah tekrar kavustursun dileklerimle...

Afiyet olsun.

Friday, January 05, 2007


YAM PASTASI


Bu pasta sanirim sadece Amerika'da yada Yam denen patates cinsinin oldugu ulkelerde yapilabilecek bir pasta.Patatesten pasta olurmu diyenlerinizi duyar gibi oluyorum.Ama arkadaslar bu bildiginiz patataeslerden degil.Bundan baska neler yapilir yada burada bunu hangi sekilde yiyorlar hic arastiradim ama ben bu seklini pek ir seviyorum.Bu patates ayni kabak tatlisinin tadini veriyor.Ve ortaya boyle bir pasta cikiyor hem hafif hemde cok pratik...Buralarda yasayanlara tavsiyem denemeniz....

Ben kelepceli kaliba yaptim ve cikardiktan sonrada kenarlarinada krem santi surup susledim.Tarifi ise soyle;

-2 adet orta boy yum cinsi patates
-1 paket krem santi
-1 su bardagi sut(krem santi icin)
-Yarim su bardagi sur(biskuleri islatmak icin)
-1paket sade potibor biskui
-1.5 su bardagi seker
-Yarim cay bardagi su
-1 su bardagi cekilmis ceviz


***Patatesleri halka seklinde dogradim,geniz bir tencereye dizdim ve uzerine 1.5 su bardagi sekeri serptim.Yarim cay bardagi suyuda ekleyip pisirdim(aynen kabakta oldugu gibi)

***Pisen patatesleri catalla ezdim.Biraz sulu birakiyorum ki dagitmasi kolay olsun hem serbeti biskulere yayilsin diye.

***Kelepceli kalibima biskuleri sutle islatip cok hafifce taban yaptim.Sonra ezilmiz yumlari serdim ve krem santi ile kapladim.Bu islemi malzemeler bitene kadar yaptim.Son katina krem santi koydum ve bozdolabinda 2-3 saat dinlendirdim.

***Kelepcli kaliptan cikardim kenarlarinida keram santi ile kaplayip muz dilimler ile susledim.Uzerini ise cevizlerle susledim.

Hafif bir pasta oldu.Bu pastayi Sevgili Figen Teyzeye Turkiye'ye donerken veda pastasi olarak yapmistim.Guzel bir veda gecesi oldu.Tabi bize oldu ama Nesrin'cigime ise anneciginden ayrilm gecesi oldu.Allah tekrar kavustursun dileklerimle...

Afiyet olsun.