Friday, January 19, 2007


KUNEFE (PRATIK HALI ILE TEFLON TAVADA)












Bu tarif gecikti arkadaslar ozur dilerim.Biliyorum tembelligim inanki uzerimde.Ama iste dunya telasi almis basini gidiyor.Ev,es ,misafir ve derken ben boyle tembel blogcu olup cikiyorum.Bu tarifi bekleyen arkadaslarim umarim kusurma bakmazsiniz.Dilimin dondugunce anlatacagim.

Oncelikle pratik diyorum.Cunki ben teflon tavada yapiyorum.Hazirlama asamasini saymazsak(ki oda cok kisa suruyor)pisirmesi 15 dk kadar diyebiliirm.Hemde sizin kontolrunuzde:))

malzemelerden sonra tavsiye bolumunde bir kac puf noktasida belirticem.




Malzemeler,

-Yarim paket kadayif(pismemis islem gormemis ben burada arap marketlerden temin ediyorum.

-1.5-2 stick eritilmis tuzsuz tereyeyagi.(1 stick =114gr)

-Yarim paket sweet cheese(tatli peynir diye gecen bir cinsi burada,oda arap marketten)

Serbeti icin,

-2 su brdagi su

-1.5 su bardag seker

-arzuya gore birkac limon suyu damlasi

***Kadayiflari cukur bir kaba alip elimizle parcaliyoruz yada didikliyoruz.Uzun kadayilfar bu sayede kisalmis oluyorlar.

***Tereyagini bir tavada eritiyoruz.(Miktarini isterseniz daha azda koyabilrisiniz.Damak tadiniza kalmis.Ben kadayiflarin heryeri yaglaninca daha fazla eklemiyorum)

***Tereyegi ve kadayifi guzelce birbirine yediriyoruz.Fazla yagli olmayacak sekilde yag eklemeyi birakailrisniz.

***Kadayifi ikiye ayiriyoruz.Yarisini teflon tavaya elimizle bastira bastira esit kalinlikta yerlestiriyoruz.(tavaya yag konmayacak)Kenarlarinida elimizle topluyoruz daginik gorunum olmasin diye.

***Uzerine rendeledigimiz peynrilri yerlestiriyoruz.Vekalan kadayifi guzelce kapatiyoruz.Elimizle simsiki bastiriyoruz.

***Teflon tavayi orta isidaki ocaga koyup basinda bekliyerek pismesni bekliyoruz.Arada spatula ile ucundan kaldirark kizarma seviyesini kontrol edebilrisniz.Alt kismi iyice kizardiktan sonra teflon tava boyunda bir tabakla ters cevirip diger tarafinin kizarmasini bekliyoruz.

***Nar gibi kizaran kunefemiz.Sicakkan soguk serbeti dokuyoruz.

TAVSIYELER

-Serbet onceden hazirlanmis ve sogumus olmali.

-Kunefe yenecegi zaman hemen sicak yapilmali ve serbet ,tatli sicakken dokulmeli.

-Pisirme asamasinda acele etmeden iclerininde pismesini iyice kizarmasini beklemeli.

-Pisirirken ilk tavaya koydugunuzda agir bir tencere ile sikismasi icn bastirabilrisniz.Daha iyi sonuc aliyorsunuz.Siki ve kizarmis oluyor.

-Tavadan cevirme esnasinda kunefe iyi pismis olmaliki dagilma yapmasin.

-Ve son olarak iyice pisen kunefeye bicagi vurdugunuza keserken citircitir ses cikiyorsa kunefe basarili olmustur.

Ben bu maddeleri yazdim zira bir kac adet basarisizliklarim olmustu:))iyi sonuc almaniz icin yazayim dedim.Kunefe guzelce citir citir pistikten sonra hicbri sekilde bozulmaz hamur olmaz.Inanin zor degil.Denemenizi oneririm.Ben degil ama esim cok mutlu bu pratik halinden:))Kunefe yapmaktan boo geldi.Onca yaptim ama hic cekmek aklima gelmedi.Bunuda son yapisim uzunnncaa bir sure yapmam diye cektim:))hadi afiyet olsun.

NOT;Kadayif paketini atmis oldugum icin olcu veremedim.Ama burada yasayanlar klasik paketi bilriler.Turkiyede yasayan okuyucularim icinse sevgili Seda'nin sayfasini vericem.Oradada cok guzel bir tarif var.Siz ikisindende faydalanin.Seda'cim seninde ellerine saglik.



Friday, January 19, 2007


KUNEFE (PRATIK HALI ILE TEFLON TAVADA)












Bu tarif gecikti arkadaslar ozur dilerim.Biliyorum tembelligim inanki uzerimde.Ama iste dunya telasi almis basini gidiyor.Ev,es ,misafir ve derken ben boyle tembel blogcu olup cikiyorum.Bu tarifi bekleyen arkadaslarim umarim kusurma bakmazsiniz.Dilimin dondugunce anlatacagim.

Oncelikle pratik diyorum.Cunki ben teflon tavada yapiyorum.Hazirlama asamasini saymazsak(ki oda cok kisa suruyor)pisirmesi 15 dk kadar diyebiliirm.Hemde sizin kontolrunuzde:))

malzemelerden sonra tavsiye bolumunde bir kac puf noktasida belirticem.




Malzemeler,

-Yarim paket kadayif(pismemis islem gormemis ben burada arap marketlerden temin ediyorum.

-1.5-2 stick eritilmis tuzsuz tereyeyagi.(1 stick =114gr)

-Yarim paket sweet cheese(tatli peynir diye gecen bir cinsi burada,oda arap marketten)

Serbeti icin,

-2 su brdagi su

-1.5 su bardag seker

-arzuya gore birkac limon suyu damlasi

***Kadayiflari cukur bir kaba alip elimizle parcaliyoruz yada didikliyoruz.Uzun kadayilfar bu sayede kisalmis oluyorlar.

***Tereyagini bir tavada eritiyoruz.(Miktarini isterseniz daha azda koyabilrisiniz.Damak tadiniza kalmis.Ben kadayiflarin heryeri yaglaninca daha fazla eklemiyorum)

***Tereyegi ve kadayifi guzelce birbirine yediriyoruz.Fazla yagli olmayacak sekilde yag eklemeyi birakailrisniz.

***Kadayifi ikiye ayiriyoruz.Yarisini teflon tavaya elimizle bastira bastira esit kalinlikta yerlestiriyoruz.(tavaya yag konmayacak)Kenarlarinida elimizle topluyoruz daginik gorunum olmasin diye.

***Uzerine rendeledigimiz peynrilri yerlestiriyoruz.Vekalan kadayifi guzelce kapatiyoruz.Elimizle simsiki bastiriyoruz.

***Teflon tavayi orta isidaki ocaga koyup basinda bekliyerek pismesni bekliyoruz.Arada spatula ile ucundan kaldirark kizarma seviyesini kontrol edebilrisniz.Alt kismi iyice kizardiktan sonra teflon tava boyunda bir tabakla ters cevirip diger tarafinin kizarmasini bekliyoruz.

***Nar gibi kizaran kunefemiz.Sicakkan soguk serbeti dokuyoruz.

TAVSIYELER

-Serbet onceden hazirlanmis ve sogumus olmali.

-Kunefe yenecegi zaman hemen sicak yapilmali ve serbet ,tatli sicakken dokulmeli.

-Pisirme asamasinda acele etmeden iclerininde pismesini iyice kizarmasini beklemeli.

-Pisirirken ilk tavaya koydugunuzda agir bir tencere ile sikismasi icn bastirabilrisniz.Daha iyi sonuc aliyorsunuz.Siki ve kizarmis oluyor.

-Tavadan cevirme esnasinda kunefe iyi pismis olmaliki dagilma yapmasin.

-Ve son olarak iyice pisen kunefeye bicagi vurdugunuza keserken citircitir ses cikiyorsa kunefe basarili olmustur.

Ben bu maddeleri yazdim zira bir kac adet basarisizliklarim olmustu:))iyi sonuc almaniz icin yazayim dedim.Kunefe guzelce citir citir pistikten sonra hicbri sekilde bozulmaz hamur olmaz.Inanin zor degil.Denemenizi oneririm.Ben degil ama esim cok mutlu bu pratik halinden:))Kunefe yapmaktan boo geldi.Onca yaptim ama hic cekmek aklima gelmedi.Bunuda son yapisim uzunnncaa bir sure yapmam diye cektim:))hadi afiyet olsun.

NOT;Kadayif paketini atmis oldugum icin olcu veremedim.Ama burada yasayanlar klasik paketi bilriler.Turkiyede yasayan okuyucularim icinse sevgili Seda'nin sayfasini vericem.Oradada cok guzel bir tarif var.Siz ikisindende faydalanin.Seda'cim seninde ellerine saglik.