Tuesday, January 09, 2007



DOMATESLI ARNAVUT BOREGI

Bu boregi blogumu kurdugum ilk gunlerde yapmistim.Aradan baya gecmiski bayadir yapmamistim.Cok sevdigimiz herkesin bildigi bir borek aslinda.Ufak yuvarlaklar acip 8 yada 10 tane onlari ikiye bolup herbirinin katlarini yaglayip toptan acip ortasina ic koydugumuz bir borek.Ama bunun tek farkli domatesli olarak pek bilinmemesi...Gecenlerde sevgili Munevver yapmisti ve hatirlatmisti bu boregi bende Munevver'in askina gelip tekrar yapayim dedim.Ehh Munevver'cigim ask getirmek sana kilolar bana ait sorumlusu sensin bilemiyorum artik:):)Yaptik bir guzelde yedik:) Kulaklarinda cin cin oldumu bilmem artikim:)

Tarife buradan bakabilrisiniz.....


KOZLENMIS KIRMIZI BIBER(SALCALIK)VE KOZLENMIS PATLICAN KARISIMI SOGUK SALATA.

Bu tarifim ise son derece basit ama buzdolabinda bir iki hafta cam kavanozda saklayip kullanabilceginiz bir salata cesidi.Sofralara aza azar cesit olsun diye konulabilir.Ben bir hafta kadar sakliyorum...Zeytinyagli harika bir salata oluyor.

Yapimi ise son derece basit.
-2 adet salcalik cinsi kirmizi biber(hazir kavanozlardada satiliyor kozlenmis)
-1 adet topan patlican
-2 dis sarmisak
-zeytinyagi,ve limon.

Kirmizi biber ve patlicanlari kozluyoruz.Onlari guzelce dograyip karistiryoruz.Ayri bir yerde zeytinyagi ve limonu karisitiyoruz.Sarmisaklari rendeleyip tadlandiriyoruz ve karisima yediriyoruz.Kavanoza koyup bu sekilde saklayabilrisniz...Ozellikle yaz aylarinda harika oluyor...
Afiyet olsun.

TAVSIYE
Ben patlicanlari kozleyip ve bu kirmiz biber cinsini.Soyar, temizler ,suyunu sikar buzdolabi posetlerine koyarim.(ayri ayri)kisin cikarip elimin altinda hali hazirda soframa br cesit olur hemde pratik.Patlicai cikarip cozulmesini beklerim suyunu suzduru bu ve diger salata cesitlerini yaparim...Aklinizda olsun:))

Tuesday, January 09, 2007



DOMATESLI ARNAVUT BOREGI

Bu boregi blogumu kurdugum ilk gunlerde yapmistim.Aradan baya gecmiski bayadir yapmamistim.Cok sevdigimiz herkesin bildigi bir borek aslinda.Ufak yuvarlaklar acip 8 yada 10 tane onlari ikiye bolup herbirinin katlarini yaglayip toptan acip ortasina ic koydugumuz bir borek.Ama bunun tek farkli domatesli olarak pek bilinmemesi...Gecenlerde sevgili Munevver yapmisti ve hatirlatmisti bu boregi bende Munevver'in askina gelip tekrar yapayim dedim.Ehh Munevver'cigim ask getirmek sana kilolar bana ait sorumlusu sensin bilemiyorum artik:):)Yaptik bir guzelde yedik:) Kulaklarinda cin cin oldumu bilmem artikim:)

Tarife buradan bakabilrisiniz.....


KOZLENMIS KIRMIZI BIBER(SALCALIK)VE KOZLENMIS PATLICAN KARISIMI SOGUK SALATA.

Bu tarifim ise son derece basit ama buzdolabinda bir iki hafta cam kavanozda saklayip kullanabilceginiz bir salata cesidi.Sofralara aza azar cesit olsun diye konulabilir.Ben bir hafta kadar sakliyorum...Zeytinyagli harika bir salata oluyor.

Yapimi ise son derece basit.
-2 adet salcalik cinsi kirmizi biber(hazir kavanozlardada satiliyor kozlenmis)
-1 adet topan patlican
-2 dis sarmisak
-zeytinyagi,ve limon.

Kirmizi biber ve patlicanlari kozluyoruz.Onlari guzelce dograyip karistiryoruz.Ayri bir yerde zeytinyagi ve limonu karisitiyoruz.Sarmisaklari rendeleyip tadlandiriyoruz ve karisima yediriyoruz.Kavanoza koyup bu sekilde saklayabilrisniz...Ozellikle yaz aylarinda harika oluyor...
Afiyet olsun.

TAVSIYE
Ben patlicanlari kozleyip ve bu kirmiz biber cinsini.Soyar, temizler ,suyunu sikar buzdolabi posetlerine koyarim.(ayri ayri)kisin cikarip elimin altinda hali hazirda soframa br cesit olur hemde pratik.Patlicai cikarip cozulmesini beklerim suyunu suzduru bu ve diger salata cesitlerini yaparim...Aklinizda olsun:))