Bu tarfte oldukca gecikmis bir tarif.Gecen yil bir bayram kutlamasinda vericem deyipte hala veremedigim bir tarif.Simdi daha fazla gecikmeden vermek istiyorum.Benim tutturabildigim,ve tadini cok sevdigim bir tarif.Yillar once adini hatirlamadigim bir dergiden kesmisim tarif defterime.
Malzemeler;
250 gr.tereyagi
125 gr.(1 su bardagi)pudra sekeri
2 cay kasigi kabartma tozu
1 fiske tuz
2 yumruta sarisi
500 gr un.(siz aldigi olcude yavas ekleyin derim)
Serbeti icin;
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
1/2 limon suyu
Uzeri tercihe bagli badem, ceviz, fistik...
***Oncelikle firinimizi 180C (375F)derecede isitalim.
***Yag,pudra sekeri,kabartma tozu,ve tuzu bir kapta yoguralim.
***Yumurta ve unu ilave edip 5 dk.daha yoguralim.
***Hamurdan ceviz buyuklugu parcalar koparip yuvarlayalaim.
***Cevizleri ortasina koyalim.Ve pisirelim.
Serbet malzemelerini kaynatalim ve sogutalim.Tatli sicak,serbet soguk olmali.Firindan cikar cikmaz dokulmeli.
UN KURABIYESI
Agizda kiyir kiyir dagilan br kurabiye icin ise...
11 fincan un
250gr(2 stick margarin)
2 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay kasigi kabartma tozu
Malzemeler karistiliri ve hamur yogrulur.Yuvarlak parcalar kooarlip firina verilir.(375F)Yada 180C...Henuz rengi beyaz iken firindan alinir.Ve uzerine ekstradan pudra sekeri serpilir.
ERIKLI SEFTALILI HOSAF
2.5 su bardagi dogranmis meyve
1.5 su bardagi seker
4 su bardagi su
1 adet karanfil
Bir tencerede tum malzemeler karistirlir.Ve kaynatilir.Sogumaya birakilir.Sekeri fazla olsun derseniz kaynama asamasinda tadina bakip ekleme yapabilrsiniz.