Saturday, August 19, 2006




BIRAZDA ZEYTINYAGLILAR

Gecen birkac gundur aklimda zeytinyagli barbuya..Ha bugun ha yarin derken sukur yaptim sonunda.Bu aralar daha once yaptigindan biraz daha hafif olanini yapiyorum suanki haliyle daha cok hosuma gidiyor.Esim cok duskun olmamakla beraber ben bir Ege'li olarak tam bir zeytinyagli severim.Ozellikle yazin cikan o iri taneli yaz barbunyasi.Burada yok malesef.Iste bazen pinto beans ,bazende kidney beans le yapiyorum.Su anki kullandigim kidney beans.

Patlican'a gelince.Dolabimda son gunlerini yasayan bir patlicanim vardi:))gunlerce bakistik sonunda dedim boyle olmayacak sen pis ben rahatliyayim:))Aklima Columbus'ta Afet teyzenin evinde yedigimiz patlican geldi.Aman ne cok sevmistik.:)Zatn biz Afet teyze nin evine gidince kadinin mutfagini somuruyoruz(okuyan arkadaslarim eminim guluyorlardir)ne ikram ne cay ne yemek hak getire.Hatta bir gidisimizde kadinin tenceresindeki yogurdun dibini buldurmustuk.Bir arkadasimiz yiyecek baska birsey varmi dedigindede utancla karisik bya bir gulmustuk:))Kulaklarin cinlasin Afet teyze'cim...

Kisaca tarifleri soyle

Barbunya
1 can kidney beans
2 domates kucuk boy
1 bas sogan
1 dis sarmisak
1 tutam maydonoz
zeytinyagi
1 kup seker
Tencerede zeytinyagi ile beraber sogani kavuruyoruz.Domatesleri ekliyoruz.Cok hafif pisince barunya ve sarmisagida ekliyoruz.Son olarak kup seker ve tuzunu koyup 1 su bardagi sicak suyu ekleyip kapagini kaptiyoruz.Fasulyeler pismis oldugu icin kisik ateste tadlari birie gecinceye kadar 20 25 dk pisiriyoruz.Maydonzu icine kiyip servis yapiyoruz.(soylemeyi unuttum salca koymuyorum bu tarife)

Zeytinyagli Patlican
1 topan patlican
yarim biber(ben hem yesil hemde kirmizi kullandim)
1 sogan
1 domates
1 dis sarmisak
zeytinyagi
tuz k.biber
1 bardakta sicak su
Once patlicanlari kizarrtim.Sonra zeytinyaginda sogani ve biberi kavurdum.Uzerine domatesleriden ekledim sarmisakla birlikte.Kbiber ve tuzunu ekleyip bir sos olusturdum.Bu sosu kizartmis oldugum patlicanlarin uzerine dokup,celik tencerede su ekleyerek 20 dk.kadar pisirdim.VE soguk olarak servis yaptim.

Bugunde esimle buradki arap marketten turk tipi taze fasulye bulduk,ayse kadin.tabi ben hemen doldurdum poseti.Suan postumu yazarken oda pisiyor.Zeytinyagli gunlerimizdeyiz belliki...

Herkese afiyet olsun.

Saturday, August 19, 2006




BIRAZDA ZEYTINYAGLILAR

Gecen birkac gundur aklimda zeytinyagli barbuya..Ha bugun ha yarin derken sukur yaptim sonunda.Bu aralar daha once yaptigindan biraz daha hafif olanini yapiyorum suanki haliyle daha cok hosuma gidiyor.Esim cok duskun olmamakla beraber ben bir Ege'li olarak tam bir zeytinyagli severim.Ozellikle yazin cikan o iri taneli yaz barbunyasi.Burada yok malesef.Iste bazen pinto beans ,bazende kidney beans le yapiyorum.Su anki kullandigim kidney beans.

Patlican'a gelince.Dolabimda son gunlerini yasayan bir patlicanim vardi:))gunlerce bakistik sonunda dedim boyle olmayacak sen pis ben rahatliyayim:))Aklima Columbus'ta Afet teyzenin evinde yedigimiz patlican geldi.Aman ne cok sevmistik.:)Zatn biz Afet teyze nin evine gidince kadinin mutfagini somuruyoruz(okuyan arkadaslarim eminim guluyorlardir)ne ikram ne cay ne yemek hak getire.Hatta bir gidisimizde kadinin tenceresindeki yogurdun dibini buldurmustuk.Bir arkadasimiz yiyecek baska birsey varmi dedigindede utancla karisik bya bir gulmustuk:))Kulaklarin cinlasin Afet teyze'cim...

Kisaca tarifleri soyle

Barbunya
1 can kidney beans
2 domates kucuk boy
1 bas sogan
1 dis sarmisak
1 tutam maydonoz
zeytinyagi
1 kup seker
Tencerede zeytinyagi ile beraber sogani kavuruyoruz.Domatesleri ekliyoruz.Cok hafif pisince barunya ve sarmisagida ekliyoruz.Son olarak kup seker ve tuzunu koyup 1 su bardagi sicak suyu ekleyip kapagini kaptiyoruz.Fasulyeler pismis oldugu icin kisik ateste tadlari birie gecinceye kadar 20 25 dk pisiriyoruz.Maydonzu icine kiyip servis yapiyoruz.(soylemeyi unuttum salca koymuyorum bu tarife)

Zeytinyagli Patlican
1 topan patlican
yarim biber(ben hem yesil hemde kirmizi kullandim)
1 sogan
1 domates
1 dis sarmisak
zeytinyagi
tuz k.biber
1 bardakta sicak su
Once patlicanlari kizarrtim.Sonra zeytinyaginda sogani ve biberi kavurdum.Uzerine domatesleriden ekledim sarmisakla birlikte.Kbiber ve tuzunu ekleyip bir sos olusturdum.Bu sosu kizartmis oldugum patlicanlarin uzerine dokup,celik tencerede su ekleyerek 20 dk.kadar pisirdim.VE soguk olarak servis yaptim.

Bugunde esimle buradki arap marketten turk tipi taze fasulye bulduk,ayse kadin.tabi ben hemen doldurdum poseti.Suan postumu yazarken oda pisiyor.Zeytinyagli gunlerimizdeyiz belliki...

Herkese afiyet olsun.