Thursday, August 17, 2006



DOMTESLI BOREK(Nesrin ve Alev'e)
Uzun zamandir niyetim vardi bu boregi yapmaya,ozelliklede su yaz mevsiminde.Neden derseniz Amerika'da domatesin en ucuz oldugu zamandir.Kahvaltiya dogramak disindada biryerlere kullanabileceginiz bir mevsimdir.:)Hem ucuz olur hemde guzel...Ahhh benim bereketli vatanim.Pazara bir giderdik en az uc bes kilo.Hemde yarma domatesler,kirmizi,lezzetli.Bir coban salatasi yaparsiniz suyu kipkirmizi....ahhh ahhh...Neyse bunada sukur.Iste bu yuzden ben bu zamanlar domatesi bol alir ve ozelliklede bu boregim icin birkac kutu ic hazirlar atarim derin dondurcuya.Ayrica Turkiye'de fakir boregi denen bu borek burada bence zengin boregi dense yeri olacak:))
Nesrin ve Alev'cim iste tarifi veriyorum.Simdiden kolay gelsin ve ellerinize saglik.Musa ve bonbon Defno'su isirin benim icin...Pazar gorusmek uzree:))by the way.

Ic malzemesi

1 buyuk bas sogan
1 buyuk biber(buradan aldigimiz dan)
5 domates(ortalama)
siviyag,k.biber,tuz vede pul biber.

Hamur malzemesi
1buyuk su bardagina alacak kadar un ile yogur. Tuz ekle.(ildigimiz mayasiz hamur)

Ara malzemesi
4-5 yemek kasig eritilmis tereyegi ve zeytinyagi.

-cini sirasi ile menemen pisirir gibi once sogani, sonra biberi ve en son domatesi ekleyi pisiryoruz.Baharatlarini ekleyip altini kapatiyoruz,ama suyunu cektirmeyin.

Hamuru un ,su ve tuz seklinde yogurup(olculer ununza gore degisir suyun aldigi kadar un diyelim)2 ye boluyoruz.

Herbir hamuruda 4 e boluyoryuz.Kucuk toplari servis tabagi buyuklugunde aciyoruz ve her bir katina eritilmis yagi suruyoruz.Toplam dort kat ust uste gelince elimizle hamuru bastirip hepsini birden aciyoruz.

Ortasina malzemeyi yerlestirip ayni islemi ikinci hamur grubuna yapiyoruz ve ust katada seriyoruz.Uzerine kalan yagi surup firca ile firinliyoruz.(Yag boregi kizartiyor yumurtaya gerek yok.)

Afiyet olsun...

Thursday, August 17, 2006



DOMTESLI BOREK(Nesrin ve Alev'e)
Uzun zamandir niyetim vardi bu boregi yapmaya,ozelliklede su yaz mevsiminde.Neden derseniz Amerika'da domatesin en ucuz oldugu zamandir.Kahvaltiya dogramak disindada biryerlere kullanabileceginiz bir mevsimdir.:)Hem ucuz olur hemde guzel...Ahhh benim bereketli vatanim.Pazara bir giderdik en az uc bes kilo.Hemde yarma domatesler,kirmizi,lezzetli.Bir coban salatasi yaparsiniz suyu kipkirmizi....ahhh ahhh...Neyse bunada sukur.Iste bu yuzden ben bu zamanlar domatesi bol alir ve ozelliklede bu boregim icin birkac kutu ic hazirlar atarim derin dondurcuya.Ayrica Turkiye'de fakir boregi denen bu borek burada bence zengin boregi dense yeri olacak:))
Nesrin ve Alev'cim iste tarifi veriyorum.Simdiden kolay gelsin ve ellerinize saglik.Musa ve bonbon Defno'su isirin benim icin...Pazar gorusmek uzree:))by the way.

Ic malzemesi

1 buyuk bas sogan
1 buyuk biber(buradan aldigimiz dan)
5 domates(ortalama)
siviyag,k.biber,tuz vede pul biber.

Hamur malzemesi
1buyuk su bardagina alacak kadar un ile yogur. Tuz ekle.(ildigimiz mayasiz hamur)

Ara malzemesi
4-5 yemek kasig eritilmis tereyegi ve zeytinyagi.

-cini sirasi ile menemen pisirir gibi once sogani, sonra biberi ve en son domatesi ekleyi pisiryoruz.Baharatlarini ekleyip altini kapatiyoruz,ama suyunu cektirmeyin.

Hamuru un ,su ve tuz seklinde yogurup(olculer ununza gore degisir suyun aldigi kadar un diyelim)2 ye boluyoruz.

Herbir hamuruda 4 e boluyoryuz.Kucuk toplari servis tabagi buyuklugunde aciyoruz ve her bir katina eritilmis yagi suruyoruz.Toplam dort kat ust uste gelince elimizle hamuru bastirip hepsini birden aciyoruz.

Ortasina malzemeyi yerlestirip ayni islemi ikinci hamur grubuna yapiyoruz ve ust katada seriyoruz.Uzerine kalan yagi surup firca ile firinliyoruz.(Yag boregi kizartiyor yumurtaya gerek yok.)

Afiyet olsun...