Thursday, August 31, 2006


YUMURTA SARILARI VE PISI(HAMUR -LOKMA)
Herkese Selam,
Bugun Alev'in sofrasindaki son iki tarfi verecegim.Vee siradaki arkadaslarimin sofralrini yayinlayacagim.Galiba sirada Seyda,Nesrin vede Zehra'nin sofralri var:))Bugun misfirlerim vardi baya bir bekleyecek olan benim sofram...ehh bu arada galiba bloga ne koysam sikintisi cekmeyecegim yada bu hizla cabuk tuketecegim bakalim gorcez...

Ilk resim bildigimiz yumrta ama icleri degil:))iclerinin olculerini veremiyecegim sanirim agiz tadimizla alakali bir konu.Kendimiz ayarlayacagiz .Ben anlatayim siz takdir edin.
Ikinci ise bizim Izmir'de ekmek firinindan alip sabah lahvaltilarina kizarttigimiz ve adina pisi dedigimiz mayali hamur.(yanina bergama tulumu,ve domatesle gelde yeme)))Ama burada arkadaslarimin bazisi lokma bazisi ise hamur dokmesi diyorlar.HEpsi ayni kapi haberiniz ola.

YUMURTA SARILARI

-Icleri cikarilmis yumrta sarilari
-hardal
-mayonez
-tuz ve k.biber

Arkadaslar,hasladigimiz yumrtalari ikiye kesip icinden bozmadan sarilarini bir kaba koymak.Sonra icine kendi agiz tadimiza uyacak sekilde hardal ve mayonez eklemek baharatlarida ekelyip karistirmak.VE tekrar muntazam olarak beyazlarin gobeklerine yerletirmek.Hepsi bu...Tadi gercekten nefis...

PISI
Ben pisi icin tam bir tarif veremiyecegim.Ama soyleyecegim tek sey bildigimiz mayali hamurun biraz yumusak hatta civik kivamli olmasi.Hamur sert olunca kabarmiyor,puf puf olmuyor.Sert ve lezzetsiz kotu gorunumlu hamur toplari oluyor(tecrube etmisligim cokturda:))Ama kizlar sizde tam net tarif varsa hemen gonderin ekliyeyim.Hatta cok makule gecer.

Alev'cim sofranin bugun sonu tekrar tesekkruler hersey icin...Eh bende beklerim bacim...yavrini ve goncani...

Not:Nesrin'cim saolsun pisi tarifi vermis hemen canli canli aynen aktriyorum.Buyrun Trakya Lokmasi:))

Gulenaycigim lokmalar normal ekmek hamurundan. Ekmek yaparken ben biraz siviyag ekleyip yari sut yari su da katiyorum ama bunlar yagda kizaracagi icin eklemedim.Tarif kisaca soyle: 2 cay fincani su, 4 cay fincani un, iki tatli kasigi toz maya, biraz toz seker, tuz. Hepsini ekmek makinesi atiyorsunuz. Ben pizza hamuru ayarinda yoguruyorum cunku kisa suruyor. Sonra da bol yagda bezeler halinde kizartiyorsunuz. Biz Trakyalilar lokma deriz bilmem oyle pisi misi. :)

Sevgiler

Thursday, August 31, 2006


YUMURTA SARILARI VE PISI(HAMUR -LOKMA)
Herkese Selam,
Bugun Alev'in sofrasindaki son iki tarfi verecegim.Vee siradaki arkadaslarimin sofralrini yayinlayacagim.Galiba sirada Seyda,Nesrin vede Zehra'nin sofralri var:))Bugun misfirlerim vardi baya bir bekleyecek olan benim sofram...ehh bu arada galiba bloga ne koysam sikintisi cekmeyecegim yada bu hizla cabuk tuketecegim bakalim gorcez...

Ilk resim bildigimiz yumrta ama icleri degil:))iclerinin olculerini veremiyecegim sanirim agiz tadimizla alakali bir konu.Kendimiz ayarlayacagiz .Ben anlatayim siz takdir edin.
Ikinci ise bizim Izmir'de ekmek firinindan alip sabah lahvaltilarina kizarttigimiz ve adina pisi dedigimiz mayali hamur.(yanina bergama tulumu,ve domatesle gelde yeme)))Ama burada arkadaslarimin bazisi lokma bazisi ise hamur dokmesi diyorlar.HEpsi ayni kapi haberiniz ola.

YUMURTA SARILARI

-Icleri cikarilmis yumrta sarilari
-hardal
-mayonez
-tuz ve k.biber

Arkadaslar,hasladigimiz yumrtalari ikiye kesip icinden bozmadan sarilarini bir kaba koymak.Sonra icine kendi agiz tadimiza uyacak sekilde hardal ve mayonez eklemek baharatlarida ekelyip karistirmak.VE tekrar muntazam olarak beyazlarin gobeklerine yerletirmek.Hepsi bu...Tadi gercekten nefis...

PISI
Ben pisi icin tam bir tarif veremiyecegim.Ama soyleyecegim tek sey bildigimiz mayali hamurun biraz yumusak hatta civik kivamli olmasi.Hamur sert olunca kabarmiyor,puf puf olmuyor.Sert ve lezzetsiz kotu gorunumlu hamur toplari oluyor(tecrube etmisligim cokturda:))Ama kizlar sizde tam net tarif varsa hemen gonderin ekliyeyim.Hatta cok makule gecer.

Alev'cim sofranin bugun sonu tekrar tesekkruler hersey icin...Eh bende beklerim bacim...yavrini ve goncani...

Not:Nesrin'cim saolsun pisi tarifi vermis hemen canli canli aynen aktriyorum.Buyrun Trakya Lokmasi:))

Gulenaycigim lokmalar normal ekmek hamurundan. Ekmek yaparken ben biraz siviyag ekleyip yari sut yari su da katiyorum ama bunlar yagda kizaracagi icin eklemedim.Tarif kisaca soyle: 2 cay fincani su, 4 cay fincani un, iki tatli kasigi toz maya, biraz toz seker, tuz. Hepsini ekmek makinesi atiyorsunuz. Ben pizza hamuru ayarinda yoguruyorum cunku kisa suruyor. Sonra da bol yagda bezeler halinde kizartiyorsunuz. Biz Trakyalilar lokma deriz bilmem oyle pisi misi. :)

Sevgiler