Wednesday, October 25, 2006



CANTIK(KIYMALI VE PEYNIRLI)

Ramazan Ayi malesef bitti.Insallah Allah bizi seneye kavusturmayi nasib etsin.Ama ramazan ayi tarifleri bitmedi.Oruclu iken canimin cektigi ve gozu kapali yaptigim bir tarif.Aslinda orjinal hali kiymalisidir.Ama ben hem acliktan hemde cosagelmislikten olsa gerek peynirlide yaptim.

Tarif yine eski komsum kankim Zehra'dan.O cok yaprdi saolsun.Gecenin yarisi indiridi esimle sicak sicak yerdik.Ahh ahh ne gunlerdi bee.Dimi Zehra'cim:(Tarif icin saol cnm...Bu vesile ile her tarife bir arkadasimin anisinin sakli olmasi cok hosuma gidiyor.Hem yapiyor hemde aniyorum...:)

Bu tarifin tek farkli sutlu bir sivi karisiminda yatiyor olmalari.Ama pamuk gibi oluyorlar bu sayede.Asagida resimini cektim kolaylik olmasi icin..
Hamur Malzemesi
-2 cup sut(400ml) (1 su bardagindan bir parmak az)
-1/2 cup siviyag
-2 tatli kasigi maya
-2 tatli kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-4-5 cup un.

Ic malzemesi
-1 kuru sogan
-250gr kiyma
-1-2 tane biber
-1 domates
-tuz,k.biber ve pulbiber

Sosu
*Her bir borcam icin veriyorum sos olcusunu
-1 su bardagi sut
-Yarim su bardagi yogurt
-3-4 yemek kasigi zeytinyagi

*Hamurun guzelce mayalanmasini bekliyorum.(makinede yogurtuyorum)Toplam 1 saat 30 dk suruyor.Ben fazladan yarim saat daha mayalandiriyorum.ELimde sondurup tekrar mayalaniyor.
*ic harci icin.Sogani ve biberi kavuruyorum.Kiymayi ekleyip kavuruyorum.EN son domatesi ekleyip kapatiyorum.Baharatlarla lezzetlendiriyorum.Harcim hazir.
*Hamuru 3 bezeye ayiriyorum.Fazla kalin olmayacak sekilde yuvarlak aciyorum
*Iclerine kiymayi yerestirip rulo yapiyorum.VE kesiyorum.
*Rulolari tepsiye yerlestiriyorum.Ve userine sos karisimini dokuyorum.
*350-400F ustlerini kizarana kadar pisiriyorum.

Esim peynirli tercih ettigi icin ben bir bezeden peynirli ic hazirlayip top top yaptim.Ondanda yapabilrisiniz.

Wednesday, October 25, 2006



CANTIK(KIYMALI VE PEYNIRLI)

Ramazan Ayi malesef bitti.Insallah Allah bizi seneye kavusturmayi nasib etsin.Ama ramazan ayi tarifleri bitmedi.Oruclu iken canimin cektigi ve gozu kapali yaptigim bir tarif.Aslinda orjinal hali kiymalisidir.Ama ben hem acliktan hemde cosagelmislikten olsa gerek peynirlide yaptim.

Tarif yine eski komsum kankim Zehra'dan.O cok yaprdi saolsun.Gecenin yarisi indiridi esimle sicak sicak yerdik.Ahh ahh ne gunlerdi bee.Dimi Zehra'cim:(Tarif icin saol cnm...Bu vesile ile her tarife bir arkadasimin anisinin sakli olmasi cok hosuma gidiyor.Hem yapiyor hemde aniyorum...:)

Bu tarifin tek farkli sutlu bir sivi karisiminda yatiyor olmalari.Ama pamuk gibi oluyorlar bu sayede.Asagida resimini cektim kolaylik olmasi icin..
Hamur Malzemesi
-2 cup sut(400ml) (1 su bardagindan bir parmak az)
-1/2 cup siviyag
-2 tatli kasigi maya
-2 tatli kasigi seker
-1 tatli kasigi tuz
-4-5 cup un.

Ic malzemesi
-1 kuru sogan
-250gr kiyma
-1-2 tane biber
-1 domates
-tuz,k.biber ve pulbiber

Sosu
*Her bir borcam icin veriyorum sos olcusunu
-1 su bardagi sut
-Yarim su bardagi yogurt
-3-4 yemek kasigi zeytinyagi

*Hamurun guzelce mayalanmasini bekliyorum.(makinede yogurtuyorum)Toplam 1 saat 30 dk suruyor.Ben fazladan yarim saat daha mayalandiriyorum.ELimde sondurup tekrar mayalaniyor.
*ic harci icin.Sogani ve biberi kavuruyorum.Kiymayi ekleyip kavuruyorum.EN son domatesi ekleyip kapatiyorum.Baharatlarla lezzetlendiriyorum.Harcim hazir.
*Hamuru 3 bezeye ayiriyorum.Fazla kalin olmayacak sekilde yuvarlak aciyorum
*Iclerine kiymayi yerestirip rulo yapiyorum.VE kesiyorum.
*Rulolari tepsiye yerlestiriyorum.Ve userine sos karisimini dokuyorum.
*350-400F ustlerini kizarana kadar pisiriyorum.

Esim peynirli tercih ettigi icin ben bir bezeden peynirli ic hazirlayip top top yaptim.Ondanda yapabilrisiniz.