Tuesday, October 17, 2006

PESTO SOSLU BALIK VEDE MAKARNA

Sonunda su Pesto Soslu Baligi yaptim.Ve yayinliyorum sevgili Hanife:)Bana bunu sen bulastirdin:))

Bu sosu sevgili Hanife'nin blogunda dolasirken bulmustum.Piknige gittigmiz bir ailenin ciftiliginde kocaa bir saksi basil(feslegen vardi).Dedim gun bugudur hadi Gulenay.Tarifi denemek icin bir firsat.:)

Pesto sosu Italyan kokenli bir sos.Pisirilmeden kullaniliyor.Aslinsa bu isim soslarin geneline verilen bir isim.Ben pesto sosumu feslegen ile yaptim.Ama bu sosun icinden feslegeni cikarip yine ayni malzeme ve yontemle maydonozlu,rokali pesto soslarda yapabilrisniz.Yani hepsine verilen genel ad pesto soslari oluyor...Yapimi yontemi ayni.

Ben feslegen tadinin agir olabilecegini dusunerek az tuttum.Iyide oldu.Hafif bir tad gelmesi yeterli idi bize.Sosumu yaptim tabi cok oldu.Kucuk posetlere boldum az az.Derin dondurucuya attim.Bir sonraki kullanimim icin.

Bugun iki tarf verecegim.Birincisi Pesto Soslu Balik digeri ise Makarna.Makarnayi Nazife Abla getirmisti bir iftar gecesi.Ellerine saglik Nazife Abla...

Sosun yapilisi;
-1 demet taze feslegen(ben yarim demet kullandim)
-1/2 su bardagi ceviz(orjinali cam fistigi aslinda)
-2 dis sarmisak
-1/2 cay bardagi zeytinyagi
-1/2 cay bardagi rendelenmis eski kasar(orjinali parmesan peyniri)
-baharatlar kullandim.

*Peynir haric tum malzemeyi rondodan geciciyorsunuz.
*Peyniri ekleyiip bir karisim yapiyorsunuz.Sosunuz hazir.

*5 parca Tilupia baligi kullandim
*Baliklari cukur bir kapta pestolu sosa yatirdim.2 saat kadar marine edilmis oldular.
*Borcama halka sogani dograrim,ustune patates halkarini ve soslu baliklari en uste koydum.
*Folya ile orttum firinda300F(150C)-25 30 dk pisirdim.
*Folyoyu actim bir surede ustu kizarana kadar bekledim.

Makarna ise, ayni sekilde haslanip,suzulup ve sonrada yaglanip.Pesto sosu ile karistirilmistir.
Not:Feslegen tadini sevenler bu sosu begenecekler ama sevmeyenler icin sozum yok sos agir yada farkli geleblir.Hepinize afiyet olsun...

Tuesday, October 17, 2006

PESTO SOSLU BALIK VEDE MAKARNA

Sonunda su Pesto Soslu Baligi yaptim.Ve yayinliyorum sevgili Hanife:)Bana bunu sen bulastirdin:))

Bu sosu sevgili Hanife'nin blogunda dolasirken bulmustum.Piknige gittigmiz bir ailenin ciftiliginde kocaa bir saksi basil(feslegen vardi).Dedim gun bugudur hadi Gulenay.Tarifi denemek icin bir firsat.:)

Pesto sosu Italyan kokenli bir sos.Pisirilmeden kullaniliyor.Aslinsa bu isim soslarin geneline verilen bir isim.Ben pesto sosumu feslegen ile yaptim.Ama bu sosun icinden feslegeni cikarip yine ayni malzeme ve yontemle maydonozlu,rokali pesto soslarda yapabilrisniz.Yani hepsine verilen genel ad pesto soslari oluyor...Yapimi yontemi ayni.

Ben feslegen tadinin agir olabilecegini dusunerek az tuttum.Iyide oldu.Hafif bir tad gelmesi yeterli idi bize.Sosumu yaptim tabi cok oldu.Kucuk posetlere boldum az az.Derin dondurucuya attim.Bir sonraki kullanimim icin.

Bugun iki tarf verecegim.Birincisi Pesto Soslu Balik digeri ise Makarna.Makarnayi Nazife Abla getirmisti bir iftar gecesi.Ellerine saglik Nazife Abla...

Sosun yapilisi;
-1 demet taze feslegen(ben yarim demet kullandim)
-1/2 su bardagi ceviz(orjinali cam fistigi aslinda)
-2 dis sarmisak
-1/2 cay bardagi zeytinyagi
-1/2 cay bardagi rendelenmis eski kasar(orjinali parmesan peyniri)
-baharatlar kullandim.

*Peynir haric tum malzemeyi rondodan geciciyorsunuz.
*Peyniri ekleyiip bir karisim yapiyorsunuz.Sosunuz hazir.

*5 parca Tilupia baligi kullandim
*Baliklari cukur bir kapta pestolu sosa yatirdim.2 saat kadar marine edilmis oldular.
*Borcama halka sogani dograrim,ustune patates halkarini ve soslu baliklari en uste koydum.
*Folya ile orttum firinda300F(150C)-25 30 dk pisirdim.
*Folyoyu actim bir surede ustu kizarana kadar bekledim.

Makarna ise, ayni sekilde haslanip,suzulup ve sonrada yaglanip.Pesto sosu ile karistirilmistir.
Not:Feslegen tadini sevenler bu sosu begenecekler ama sevmeyenler icin sozum yok sos agir yada farkli geleblir.Hepinize afiyet olsun...