Saturday, October 07, 2006



ISPANAKLI ACMA BOREK-ANTEP USULU MERCIMEK CORBA

Bu iki tarifi bekletmeden sicagi sicagina yazmak istedim.Birincisi ispanakli borek.Ay canim nassiiil borek istedi dun anlatmam.Oruclu ikende insan ne cok hayal ediyor:)hic usenme dedim Gulenay kalk yap.Evde ispanakta varken bir poset...Ikinciside bu corba.Gecen aksamki iftar sofrasi icin yapmistim.Vakti zamaninda Oklahoma City'de yasarken ogrenmistim bu corbayi.Antepli bir arkasimdan Sevinc'ten.Canim kulaklari cinlasin.Mercimegin bir degisik verisyonu ama gercekten Antep'emi ait onu tam bilemiyorum.Yanlis bilgi vermiyeyim ben.Hemen tariflerini yazayim sicagi sicaginaki sizlerde yapin:)

Corba
-2 su bardagi mercimek(benim misafirlerim kalablikti cok oldu)
-yarim su bardagi pirinc

Sosu icin
-1 adet buyuk sogan
-4 yemek kasigi kadar kiyma
-3 tatli kasigi kuru nane
-1 tatli kasigi pulbiber-k.biber
-1tatli kasigi biber salcasi
-1 tatli kasigi domates salcasi
-1 su bardagi su
-Uzerin icin tereyagi

*Tencereye guzelce yikadigimiz mercimekleri ve pirincleri koyuyruz.Guzelce hasliyoruz.Oylece bekliyor.Hic rondodan falan cekmiyoruz...Puturlu kivamli olacak.
*Ayri bir yerde soganlari minicicik dogruyoruz.Yagda kavuruyoruz.Sonra kiymayi kaviriyoruz. ve naneyi ekliyoruz.Sirasi ile salca ve diger bahartlari koyup sicak su ekleyip sos yapmis oluyoruz.
*Sos karisimini mercimekli karisima ekleyip karistiriyoruz.Uzerine tereyagi eritip guzelce lezzetlendiriyoruz,Kisik ateste tikirdatiyoruz.(kivamina su ekleyerek corba kivami sagliyoruz).


Ispanakli Borek

*Bir paket ispanagi kiydim,sogan kavurdum,peynir ekledim icim hazirdi.
*Hamur aralarins surmek icin 1 yumurta,1 su bardagi sut ve biraz yagdan (eritilmis tereyagi ve siviyag)olusan sos yaptim.
Hamuru icin
* 1 su bardagi su olcusune tuz ve biraz zeytinyagi ekleyerek aldigi kadar unla yumusak bir hamur yoguruyorum.Hamurlari ben ufak ufak 10 bezeye boldum.Borek icin 8 beze kullandim.(2 bezeyi gozleme yaptim).
*Herbir bezeyi cokda ince olmayan bir sekilde actim.Borcama sirasi ile hamur katini koydum,sosu uzerleine gezdirdim ve icten biraz serptim.Hebrir kati icin sirasi ile ayni islemi yaptim.En son katina yufkayi koyuo kalan sosu oldugu gibi doktum ve corek otu serptim.Gorunuzte sos karisimi cibil cibil duruyordu cokca.Ama korkmayin firinda cekiyor kendini.Ve kizariyor heryeri.VE resimdeki borek cikti ortaya.

Ben bu boregi cok yaparim ama bu sekilde ilkti.Genelde acar katlarini yaglar hepsni ayni anda acardim.Bu sefer tek tek islem yaptim, goruntusude tadia guzeldi.Oglum cok sevdi ozellikle:)Esimle iftar soframiz bu borek sayesinde kahvatiya donustu cokda iyi oldu.Arada kahvaltida lazim.Simdilik bu kadar benden:)

Hepinize iyi hafta sonlari dilerim arkadaslar....

Saturday, October 07, 2006



ISPANAKLI ACMA BOREK-ANTEP USULU MERCIMEK CORBA

Bu iki tarifi bekletmeden sicagi sicagina yazmak istedim.Birincisi ispanakli borek.Ay canim nassiiil borek istedi dun anlatmam.Oruclu ikende insan ne cok hayal ediyor:)hic usenme dedim Gulenay kalk yap.Evde ispanakta varken bir poset...Ikinciside bu corba.Gecen aksamki iftar sofrasi icin yapmistim.Vakti zamaninda Oklahoma City'de yasarken ogrenmistim bu corbayi.Antepli bir arkasimdan Sevinc'ten.Canim kulaklari cinlasin.Mercimegin bir degisik verisyonu ama gercekten Antep'emi ait onu tam bilemiyorum.Yanlis bilgi vermiyeyim ben.Hemen tariflerini yazayim sicagi sicaginaki sizlerde yapin:)

Corba
-2 su bardagi mercimek(benim misafirlerim kalablikti cok oldu)
-yarim su bardagi pirinc

Sosu icin
-1 adet buyuk sogan
-4 yemek kasigi kadar kiyma
-3 tatli kasigi kuru nane
-1 tatli kasigi pulbiber-k.biber
-1tatli kasigi biber salcasi
-1 tatli kasigi domates salcasi
-1 su bardagi su
-Uzerin icin tereyagi

*Tencereye guzelce yikadigimiz mercimekleri ve pirincleri koyuyruz.Guzelce hasliyoruz.Oylece bekliyor.Hic rondodan falan cekmiyoruz...Puturlu kivamli olacak.
*Ayri bir yerde soganlari minicicik dogruyoruz.Yagda kavuruyoruz.Sonra kiymayi kaviriyoruz. ve naneyi ekliyoruz.Sirasi ile salca ve diger bahartlari koyup sicak su ekleyip sos yapmis oluyoruz.
*Sos karisimini mercimekli karisima ekleyip karistiriyoruz.Uzerine tereyagi eritip guzelce lezzetlendiriyoruz,Kisik ateste tikirdatiyoruz.(kivamina su ekleyerek corba kivami sagliyoruz).


Ispanakli Borek

*Bir paket ispanagi kiydim,sogan kavurdum,peynir ekledim icim hazirdi.
*Hamur aralarins surmek icin 1 yumurta,1 su bardagi sut ve biraz yagdan (eritilmis tereyagi ve siviyag)olusan sos yaptim.
Hamuru icin
* 1 su bardagi su olcusune tuz ve biraz zeytinyagi ekleyerek aldigi kadar unla yumusak bir hamur yoguruyorum.Hamurlari ben ufak ufak 10 bezeye boldum.Borek icin 8 beze kullandim.(2 bezeyi gozleme yaptim).
*Herbir bezeyi cokda ince olmayan bir sekilde actim.Borcama sirasi ile hamur katini koydum,sosu uzerleine gezdirdim ve icten biraz serptim.Hebrir kati icin sirasi ile ayni islemi yaptim.En son katina yufkayi koyuo kalan sosu oldugu gibi doktum ve corek otu serptim.Gorunuzte sos karisimi cibil cibil duruyordu cokca.Ama korkmayin firinda cekiyor kendini.Ve kizariyor heryeri.VE resimdeki borek cikti ortaya.

Ben bu boregi cok yaparim ama bu sekilde ilkti.Genelde acar katlarini yaglar hepsni ayni anda acardim.Bu sefer tek tek islem yaptim, goruntusude tadia guzeldi.Oglum cok sevdi ozellikle:)Esimle iftar soframiz bu borek sayesinde kahvatiya donustu cokda iyi oldu.Arada kahvaltida lazim.Simdilik bu kadar benden:)

Hepinize iyi hafta sonlari dilerim arkadaslar....