Friday, October 13, 2006


HINGEL

Ne garip bir isim degilmi?Hingel.Bende esimden ogrendim bunu.Sivas yoresine ait bir yemekmis.Aslina bakarsaniz hepimizin bildigi bir yemek bu. K lasik manti hamuruna yapilmis, ucgen sekli verilmis,icine patates koyulmus hamur.Ama esim bunun Sivas'ta cok sik yapildigini ve isminin orada kullanildigini soyledi...Turkiye'den geldigimizden beri sayikliyordu gecen gun yaptim sonunda.Ama cok guzeldiii...Eee en derimki yogurtlu sarmisagin giripte lezzet vermedigi brisey olmusmu...ki u helede bir hamur isee....daha ne diyeyim:)

Hamur icin
-1 yumurta
-2 su bardagi un
-tuz ve su.

Ic malzemesi
-4-5 adet haslanmis patates.
-1 sogan(cigden kup dogranmis)
-baharatlar.

Ust malzemesi
-Yogurtlu sarmisak
-Tereyaginda eritilmis pulbiber

*Oncelikle makinemde hamuru yogurttum.
*Ayri bir yerde patatesleri rendeleyip icinede cig sogan koydum ve baharatlarla lezzetlendirdim
*Hamuru beze haline getirip actim.
*Buyuk kareler kestim ,icine malzemey yerlestirip ucgen katladim.
*Sicak suda haslayip,servis tabagina aldim.Yogurtlu sarmisak dokup ertilmis terayagina pulbiberle servis yaptim...Harikkaaaydilar...

NOT:Ben yine dayanamayip birazda kiymali ic hazirlamistim.Bir bezeyi kiymali yaptim bolca.Gayette guzeldi:)afiyet olsun...

GUNCELLEME...Bu tarfile ilgili yorumlar aldim arkadaslar.Eger deneyecekseniz bakmanizi tavsiye ediyorum.Tarif orjinal hali ile uzerine tereyagi kizdirilip yeniliyormus.Biz ise yogurtlu sarmisakli denemistik.TErcih sizlerin ben haber vereyim istedim...

Friday, October 13, 2006


HINGEL

Ne garip bir isim degilmi?Hingel.Bende esimden ogrendim bunu.Sivas yoresine ait bir yemekmis.Aslina bakarsaniz hepimizin bildigi bir yemek bu. K lasik manti hamuruna yapilmis, ucgen sekli verilmis,icine patates koyulmus hamur.Ama esim bunun Sivas'ta cok sik yapildigini ve isminin orada kullanildigini soyledi...Turkiye'den geldigimizden beri sayikliyordu gecen gun yaptim sonunda.Ama cok guzeldiii...Eee en derimki yogurtlu sarmisagin giripte lezzet vermedigi brisey olmusmu...ki u helede bir hamur isee....daha ne diyeyim:)

Hamur icin
-1 yumurta
-2 su bardagi un
-tuz ve su.

Ic malzemesi
-4-5 adet haslanmis patates.
-1 sogan(cigden kup dogranmis)
-baharatlar.

Ust malzemesi
-Yogurtlu sarmisak
-Tereyaginda eritilmis pulbiber

*Oncelikle makinemde hamuru yogurttum.
*Ayri bir yerde patatesleri rendeleyip icinede cig sogan koydum ve baharatlarla lezzetlendirdim
*Hamuru beze haline getirip actim.
*Buyuk kareler kestim ,icine malzemey yerlestirip ucgen katladim.
*Sicak suda haslayip,servis tabagina aldim.Yogurtlu sarmisak dokup ertilmis terayagina pulbiberle servis yaptim...Harikkaaaydilar...

NOT:Ben yine dayanamayip birazda kiymali ic hazirlamistim.Bir bezeyi kiymali yaptim bolca.Gayette guzeldi:)afiyet olsun...

GUNCELLEME...Bu tarfile ilgili yorumlar aldim arkadaslar.Eger deneyecekseniz bakmanizi tavsiye ediyorum.Tarif orjinal hali ile uzerine tereyagi kizdirilip yeniliyormus.Biz ise yogurtlu sarmisakli denemistik.TErcih sizlerin ben haber vereyim istedim...