Monday, October 23, 2006

PROFITROL

Bu tatliyi Turkiye'de yerdim ama hic yapmak aklima gelmezdi.Buraya hic gelmesem daha halaada aklima gelecegi yoktu:))dusunce gurbete ogrendik dermisim:))Bu tarifi ben ilk geldigim Tulsa'da cnm arkadasim Nese'den ogrenmistim.O ustasi idi ben ciragi:))yapa yapa bende ogrendim.Alistiktan sonra zor gelmiyor.Heleki saklama sansimiz var ise...Arkadasimla gorusemeyeli yillar oldu ozledim gercekten...Ellerine saglik Nese'cim...

Hamur Malzemesi
-2 su bardagi sicak su
-125 gr margarin
-4 yumurta
-8-9 yemek kasigi un

Ic Muhallebisi
-2 su bardagi sut
-2 yemek kasigi un
-2 yumurta
-1/2 su bardagi seker
-50 gr mrgarin(sonradan eklenecek)

Kakao sosu
-4 su bardagi sut
-1.5 su bardagi seker
-1 su bardagi un
-5 dolu tatli kasigi kakao
_2 yumurta(sonradan eklenecek)
-1 yemek kasigi siviyag(sonradan eklenicek)

*Sicak suyu tencereye koyup kaynatiyoruz.Kaynamis suya yagi ekliyoruz.Iyice eridikten sonra ocaktan aliyoruz unu ekliyoruz.Bu karisimi ocakta pisirip indiriyoruz.Sogumasi icin bekliyoruz.Soguduktan sonra yumurtalari teker teker ve hizlica yediriyoruz.
Hamuru tesiye kasik yardimi ile ufak parca seklinde dok.Ve 400F(200C) pisir.
Not:Pisririken firin kapagini sakin acmayin sonuyorlar ben sondurdum cunki:)Once sismelerini bekleyin iyice pistikten sonra son 10 -15 dk dereceyi (50F kadar dusurun)Ustlerinin pembelesmesini bekleyin.
*Muhallebiyi ise margarin haric pisirin ve inmesine yakin margarini ekleyip karistirin sogutun.
*Cikloata sosunu ise yumurtalar haric pisir.Ocaktan alidinsan sonra hizlica 2 yumurtayi icine yedir.Siviyagi ekle ve guzelce cirp.

Toplari elimize aliyoruz ister altlarindan ister ortadan kesik atip iclerini muhallebi ile dolduruyoruz.Uzerlerinine sos ekleyip servis yapiyoruz..

Tavsiye...Ben bu olcuden iki tepsi top elde ediyorum.Bir kismini iclerini muhallebi dolmus sekilde buzdolabina yani frozena atiyorum.Misafir geldigince cikariyorum hemen cozuluyorlar...Sosluyorum tatlim hazir...Kesinlikle tavsiye ederim.

AFIYET SEKER OLSUN...BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...SEVGILERIMLE GULENAY:)

Monday, October 23, 2006

PROFITROL

Bu tatliyi Turkiye'de yerdim ama hic yapmak aklima gelmezdi.Buraya hic gelmesem daha halaada aklima gelecegi yoktu:))dusunce gurbete ogrendik dermisim:))Bu tarifi ben ilk geldigim Tulsa'da cnm arkadasim Nese'den ogrenmistim.O ustasi idi ben ciragi:))yapa yapa bende ogrendim.Alistiktan sonra zor gelmiyor.Heleki saklama sansimiz var ise...Arkadasimla gorusemeyeli yillar oldu ozledim gercekten...Ellerine saglik Nese'cim...

Hamur Malzemesi
-2 su bardagi sicak su
-125 gr margarin
-4 yumurta
-8-9 yemek kasigi un

Ic Muhallebisi
-2 su bardagi sut
-2 yemek kasigi un
-2 yumurta
-1/2 su bardagi seker
-50 gr mrgarin(sonradan eklenecek)

Kakao sosu
-4 su bardagi sut
-1.5 su bardagi seker
-1 su bardagi un
-5 dolu tatli kasigi kakao
_2 yumurta(sonradan eklenecek)
-1 yemek kasigi siviyag(sonradan eklenicek)

*Sicak suyu tencereye koyup kaynatiyoruz.Kaynamis suya yagi ekliyoruz.Iyice eridikten sonra ocaktan aliyoruz unu ekliyoruz.Bu karisimi ocakta pisirip indiriyoruz.Sogumasi icin bekliyoruz.Soguduktan sonra yumurtalari teker teker ve hizlica yediriyoruz.
Hamuru tesiye kasik yardimi ile ufak parca seklinde dok.Ve 400F(200C) pisir.
Not:Pisririken firin kapagini sakin acmayin sonuyorlar ben sondurdum cunki:)Once sismelerini bekleyin iyice pistikten sonra son 10 -15 dk dereceyi (50F kadar dusurun)Ustlerinin pembelesmesini bekleyin.
*Muhallebiyi ise margarin haric pisirin ve inmesine yakin margarini ekleyip karistirin sogutun.
*Cikloata sosunu ise yumurtalar haric pisir.Ocaktan alidinsan sonra hizlica 2 yumurtayi icine yedir.Siviyagi ekle ve guzelce cirp.

Toplari elimize aliyoruz ister altlarindan ister ortadan kesik atip iclerini muhallebi ile dolduruyoruz.Uzerlerinine sos ekleyip servis yapiyoruz..

Tavsiye...Ben bu olcuden iki tepsi top elde ediyorum.Bir kismini iclerini muhallebi dolmus sekilde buzdolabina yani frozena atiyorum.Misafir geldigince cikariyorum hemen cozuluyorlar...Sosluyorum tatlim hazir...Kesinlikle tavsiye ederim.

AFIYET SEKER OLSUN...BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...SEVGILERIMLE GULENAY:)