Tuesday, October 03, 2006


PATLICAN VE TAVUKLU MANICOTTI

Kizlar affaediniz diyorum oglumla ancak bugune yazabildim tarifi.Gec olsun guc olmasin dimi amaaa yada canim saolsun gibi cumlelerle isi gecistiriyorum...:)

Efendim oncelikle dermisim bu Manicotti bir makarna cEsidi olup ici tamamen benim uydurmamdir.Neden derseniz cunki ben bir patlican sevdalisiyim:)yani herseyini cok seviyorum hele hele boregini.Istedimki bu tarifim soyle patlicanli tavuklu olsun ,boregi andirsin,birde uzerine basamel sosu ve kasar...Allah insani aclikla terbiye etmesin...Iste boyle cosa gelirsiniz sonra benim gibi.:)

Marketlerin makarna reyonlarinda bu kocaman halkali makarna cesidini goreceksiniz.Uzerinde bir ornekde var ama benimki malEsef oyle olmadi sekil itibari ile.Okadar da diri ve canli degildirler.Cunki fazla haslamisim...

Bu makarna cesidini manti seklindede deneyebilrisinizMesela icine kiymali harc koyu uzerlerine yogurt sarmisak ve salca sosu ile eminim guzel olur.Yani cestileri artirmak bizim damak tadimiza kalmis.

Malzeler soyle;

-1 paket makarna(manicotti)

Ic malzemesi

- bir orta boy patlican
-1 ufak sogan
-1 ince dilim tavuk gogsu
-1 domates
-baharatlar

Basamel sos

-1/2 stick margarin(yarim paketten cok daha az)
-2 yemek kasigi un
-sut(miktari akiskan olacak kadar sut)
-tuz ve k.biber(ben birazda kasar ekledim)

*Oncelikle makarnalarimizi cok az hasliyoruz.Paketin uzerinde 7 dk diyor ama ben bu vatandaslara guven olmaz deyip haslamisim:))( biraz fazla haslamisim kenarlarinda yirtiklar oldu)
*Ikinci asama icini hazirliyorz.Soganlari bir tencereye alip kavuruyoruz,uzerine patlicanlari ufacik kupler alinde kesip kavurmaya devam ediyoruz.Tuz ve bahartini ekleyip yumusayinca altini kapatiyoruz.
*Tavuklarida cok ufak kupler halinde dogruyoruz,tencerede kavuruyoruz,uzerine rende domates ekleyip biraz daha kavrup altini kapatiyoruz.
*Patlicanla beraber tavugu karistirip icimizi hazir hale getiriyoruz.
*Haslamis oldugumuz makarnalarin kenarina elimizle ic dolduruyoruz.
*Borcama dizip uzerine basamel sosunu guzelce dokuyoruz.Heryerine degecek sekilde.
*Son olarak kasari serpip firina veriyoruz.Uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.(ben broile veriyorum 5 dk yetiyor)

NOt;Dedigim gibi benim makarnalarimin bazilarinda yirtikla olustu ama dert etmeyin sarma gibi sardim ben onlari sorun olmadi.Kalan yirtik parcalari buzluga koydum onuda lazanya olarak degerlendirecegim basaka zaman ufak bir borcamda.Umarim begenirsiniz.

Tuesday, October 03, 2006


PATLICAN VE TAVUKLU MANICOTTI

Kizlar affaediniz diyorum oglumla ancak bugune yazabildim tarifi.Gec olsun guc olmasin dimi amaaa yada canim saolsun gibi cumlelerle isi gecistiriyorum...:)

Efendim oncelikle dermisim bu Manicotti bir makarna cEsidi olup ici tamamen benim uydurmamdir.Neden derseniz cunki ben bir patlican sevdalisiyim:)yani herseyini cok seviyorum hele hele boregini.Istedimki bu tarifim soyle patlicanli tavuklu olsun ,boregi andirsin,birde uzerine basamel sosu ve kasar...Allah insani aclikla terbiye etmesin...Iste boyle cosa gelirsiniz sonra benim gibi.:)

Marketlerin makarna reyonlarinda bu kocaman halkali makarna cesidini goreceksiniz.Uzerinde bir ornekde var ama benimki malEsef oyle olmadi sekil itibari ile.Okadar da diri ve canli degildirler.Cunki fazla haslamisim...

Bu makarna cesidini manti seklindede deneyebilrisinizMesela icine kiymali harc koyu uzerlerine yogurt sarmisak ve salca sosu ile eminim guzel olur.Yani cestileri artirmak bizim damak tadimiza kalmis.

Malzeler soyle;

-1 paket makarna(manicotti)

Ic malzemesi

- bir orta boy patlican
-1 ufak sogan
-1 ince dilim tavuk gogsu
-1 domates
-baharatlar

Basamel sos

-1/2 stick margarin(yarim paketten cok daha az)
-2 yemek kasigi un
-sut(miktari akiskan olacak kadar sut)
-tuz ve k.biber(ben birazda kasar ekledim)

*Oncelikle makarnalarimizi cok az hasliyoruz.Paketin uzerinde 7 dk diyor ama ben bu vatandaslara guven olmaz deyip haslamisim:))( biraz fazla haslamisim kenarlarinda yirtiklar oldu)
*Ikinci asama icini hazirliyorz.Soganlari bir tencereye alip kavuruyoruz,uzerine patlicanlari ufacik kupler alinde kesip kavurmaya devam ediyoruz.Tuz ve bahartini ekleyip yumusayinca altini kapatiyoruz.
*Tavuklarida cok ufak kupler halinde dogruyoruz,tencerede kavuruyoruz,uzerine rende domates ekleyip biraz daha kavrup altini kapatiyoruz.
*Patlicanla beraber tavugu karistirip icimizi hazir hale getiriyoruz.
*Haslamis oldugumuz makarnalarin kenarina elimizle ic dolduruyoruz.
*Borcama dizip uzerine basamel sosunu guzelce dokuyoruz.Heryerine degecek sekilde.
*Son olarak kasari serpip firina veriyoruz.Uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.(ben broile veriyorum 5 dk yetiyor)

NOt;Dedigim gibi benim makarnalarimin bazilarinda yirtikla olustu ama dert etmeyin sarma gibi sardim ben onlari sorun olmadi.Kalan yirtik parcalari buzluga koydum onuda lazanya olarak degerlendirecegim basaka zaman ufak bir borcamda.Umarim begenirsiniz.