Sunday, October 15, 2006

YE#15 TURK VE DUNYA MUTGAINDAN BAYRAM TATLILARI-SAMBALI

Bu ayin blog etkinliginin ev sahipligini sevgili Dersaadet yapiyor.Simdiden kendisine kolay gelsin diyorum bu yorucu gunlerde...:)

Ben Sevgili arkadasim Tugba'nin bir tatlisi ile katilicam.Tarif kendisine ait.Saolsun cok da guzel yapmis idi...Hernekadar kendisi serbet icin dertlensede biz cok begendik.Ellerine saglik arkadasim.:)

Tarifi ise soyle.

-1 su bardagi (250 ml)un
-1 su bardagi yogurt
-1 su bardagi seker
-2 su bardagi irmik
-1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.

Serbeti icin,

-5 su bardagi seker
-4.5 su bardagi su
-1 dilim limon kabugu

*Malzemeleri sirasi ile cirpiyoruz-*Uzerini fistikla susluyoruz.-*350F-400F (175C-200C arasi) alti ve ustu kizarana dek pisiriyoruz.-*Kek pisince biraz bekleyip kesiyoruz*Serbetin malzemelrini karistirip kaynatiyoruz.Serbet sicak ile ilik arasi iken dokuyoruz.

Canim arkadasim ellerin dert gormesin...Evimdeki iftar davetimin tatlisi idi:)

Sunday, October 15, 2006

YE#15 TURK VE DUNYA MUTGAINDAN BAYRAM TATLILARI-SAMBALI

Bu ayin blog etkinliginin ev sahipligini sevgili Dersaadet yapiyor.Simdiden kendisine kolay gelsin diyorum bu yorucu gunlerde...:)

Ben Sevgili arkadasim Tugba'nin bir tatlisi ile katilicam.Tarif kendisine ait.Saolsun cok da guzel yapmis idi...Hernekadar kendisi serbet icin dertlensede biz cok begendik.Ellerine saglik arkadasim.:)

Tarifi ise soyle.

-1 su bardagi (250 ml)un
-1 su bardagi yogurt
-1 su bardagi seker
-2 su bardagi irmik
-1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya.

Serbeti icin,

-5 su bardagi seker
-4.5 su bardagi su
-1 dilim limon kabugu

*Malzemeleri sirasi ile cirpiyoruz-*Uzerini fistikla susluyoruz.-*350F-400F (175C-200C arasi) alti ve ustu kizarana dek pisiriyoruz.-*Kek pisince biraz bekleyip kesiyoruz*Serbetin malzemelrini karistirip kaynatiyoruz.Serbet sicak ile ilik arasi iken dokuyoruz.

Canim arkadasim ellerin dert gormesin...Evimdeki iftar davetimin tatlisi idi:)