Monday, October 09, 2006
FIRINDA TAVUK BUTLARI
Acil bir misafiriniz geliyorsa hemencicik yapabilecegimiz bir yemek.Tabi dolabinizda tavuk pudu ,bacagi varsa:))yada kemikli gogus.
Firin kabina yapiver at pissin.O piserken bir corba pilav.E birde tursu ve yogurdun varsa.Allah bereket versin:))) e napalim cnm acil misafir dedik...yok oyle enikonu hazirlanmak...:)
Tarifi soyle,
*Borcama butlari cigden yerlestiriyoruz.(ben oncesinde derinn kasede baharat salca ve yagla bir marine ettim)
*Uzerlerine tavada sirasi ile pataesleri,havuclari,mantarlari kizartiyoruz.Sirasi ile tavuklarin uzerine kizarttikca yayiyoruz.En son taze soganin yesil kisimlarini uzunca kesip serpiyoruz.
*Salcali tuzlu su yapip uzerinide folyo ile kapatip 350F firinda 1 saat psiriyoruz.
*En son 20 dk gibi bir sure folyoyu kaldirip uzerlerini kizartiyoruz.(ama benim tercihim hemen broili acip hemen kizarttirmak.Yemek zaten psimis oluyor).
*Usteleri ne zamanki citir ve kizarmis gornuyor yemeginiz hazir arkadaslar.
Malzemelrin sayisnini adeti tamaaaaamen size kalmis.Sayisi cogaldikca icini cogaltin...ben bu tur yemeklerde kesinlikle firin gormus ve mutlaka kizarmisini seviyorum.Yoksa bana haslama gibi geliyor:))Hepinize afiyet olsun....
Monday, October 09, 2006
FIRINDA TAVUK BUTLARI
Acil bir misafiriniz geliyorsa hemencicik yapabilecegimiz bir yemek.Tabi dolabinizda tavuk pudu ,bacagi varsa:))yada kemikli gogus.
Firin kabina yapiver at pissin.O piserken bir corba pilav.E birde tursu ve yogurdun varsa.Allah bereket versin:))) e napalim cnm acil misafir dedik...yok oyle enikonu hazirlanmak...:)
Tarifi soyle,
*Borcama butlari cigden yerlestiriyoruz.(ben oncesinde derinn kasede baharat salca ve yagla bir marine ettim)
*Uzerlerine tavada sirasi ile pataesleri,havuclari,mantarlari kizartiyoruz.Sirasi ile tavuklarin uzerine kizarttikca yayiyoruz.En son taze soganin yesil kisimlarini uzunca kesip serpiyoruz.
*Salcali tuzlu su yapip uzerinide folyo ile kapatip 350F firinda 1 saat psiriyoruz.
*En son 20 dk gibi bir sure folyoyu kaldirip uzerlerini kizartiyoruz.(ama benim tercihim hemen broili acip hemen kizarttirmak.Yemek zaten psimis oluyor).
*Usteleri ne zamanki citir ve kizarmis gornuyor yemeginiz hazir arkadaslar.
Malzemelrin sayisnini adeti tamaaaaamen size kalmis.Sayisi cogaldikca icini cogaltin...ben bu tur yemeklerde kesinlikle firin gormus ve mutlaka kizarmisini seviyorum.Yoksa bana haslama gibi geliyor:))Hepinize afiyet olsun....