Tuesday, September 05, 2006




ADANA KEBAP-SARLOT PASTA
Kizlar inanmiyaksiniz bugun Adana Kebap yaptim.Zaten bende inanmiyorum.Bana gore Adana hep kebapcida yenirdi.Hos ben disarda adana yemezdim ama dun burada piknige gittgimizde Mehmet abi saolsun bir adana yapmis mukemmeldi.Cig kofte,pide lahmacun ,iskender derken adanada yaptik hadi hayrilisi olsun.Kebabpcimi acsak ne:))

Esimle cosa geldik dedik bizde yapalim.Birde tesaduf bu ya bir haftadir internette adana kebap ile iglili search yapiyordum kendime gore son noktayai Adana Ticaret Odasinin sayfanindaki tarifle koymustum...Dund piknikte yiyince dedim hadi siva kollari kizim bismillah:))ama gercekten guzel oldu...

Ise esimle arap marketten once sisleri almak, sonrada etini yaptirmak oldu.Eti diyorum cunki muhim olan eti kizlar....tarif ise soyle.

ADANA KEBAP

-yarim yagli kayun kymasi ve yarim yagli dana kiymasi karisik.(baby lamb ve beef)olacak.(etin yagli olmasi sart ve kesinlikle yagli koyun olmasi muhim)Ben bugun 1 pound etten yaptim yani yarim kilo gibi...
-yarim cay bardagi suyun iicne toz pulbiber ve normal pulbiber ekledim.
-cok azda karabiber kimyon ekledim(aslinda koyulmazmis amaazziicik ekledim)
-1 yemek kasigi aci biber salcasi.

Etin icine malzemelri koydum.Zaten malzeme yok gibi:)yogur yogur uzuncaa yogurdum.(puf nokta imis bu)yoguruken elime yapistgi icin yag ve su destekli yogurdum.Dinlendirdim bir saat yine yogurdum.Hepsi bu...sonra sislere elimi hafifi suya batirarak adana sekli verdim.Gerisini esim mangalda pisirdi.Birde ben bir tane denemelik firinmin broil kismina koyup cevire cevire psiridim mangali olmaynlar iicnde bir secenektir fenada olmadi.(tabi mangal baska:))

SARLOT

Meltem'in Sarlot Pastasi
Gecen aksam kizlar geldi caya sarlot yapmistim hemen cektim tabi resmini.Pisirme gerektirmeyen son derece pratik bir okadar kalorili olan bir pasta. Bu pastayi Columbus'ta canim arkadasim Meltem'den ogrenmistim.Amerika'da bana gore bu pastanin annesi ve sahibi kendisidir.Ellerine saglik cnm.


-1 paket coolwhip(krem santi)
-1 paket chocolate chips cookie
-1su bardagi ceviz (iri cekilmis)
-3 buyuk muz

Sos
-isterseni hazir paket soslardan yada;
-3 yumurta
-5 yemek kasigi pudra sekeri
-3 yemek kasigi kakao
-vanilya
-1 su bardagi siviyag
Mikserle guzeelcce cirpin...akiskan olsun.


Cookileri kabaca kiriyoruz,muzlar iri dogranmis,cevizlar agica gelecek sekilde iri.Tum malzemeyi karisiriyoruz borcama dosuyoruz.Uzerine sosunu ekleyoruzz ve buzluga atiyoruz.En az uc saat kalsin.Servise 20 -30 dk kala disari cikariyoruz kiz serligi gitsin sosu akiskan olsun....

Bir not daha,bu tatli kesinlikle normal biskui kullanirsaniz ayni tadi vermiyor.Yapacaksaniz cookie olmasina ozen gosterin...VE Meltem'cim kulakarin cinlasin ilk sende tadmistik bu pastayi...

Hadi bana musade..yorumlarini beklerim...

Gulenay

Tuesday, September 05, 2006




ADANA KEBAP-SARLOT PASTA
Kizlar inanmiyaksiniz bugun Adana Kebap yaptim.Zaten bende inanmiyorum.Bana gore Adana hep kebapcida yenirdi.Hos ben disarda adana yemezdim ama dun burada piknige gittgimizde Mehmet abi saolsun bir adana yapmis mukemmeldi.Cig kofte,pide lahmacun ,iskender derken adanada yaptik hadi hayrilisi olsun.Kebabpcimi acsak ne:))

Esimle cosa geldik dedik bizde yapalim.Birde tesaduf bu ya bir haftadir internette adana kebap ile iglili search yapiyordum kendime gore son noktayai Adana Ticaret Odasinin sayfanindaki tarifle koymustum...Dund piknikte yiyince dedim hadi siva kollari kizim bismillah:))ama gercekten guzel oldu...

Ise esimle arap marketten once sisleri almak, sonrada etini yaptirmak oldu.Eti diyorum cunki muhim olan eti kizlar....tarif ise soyle.

ADANA KEBAP

-yarim yagli kayun kymasi ve yarim yagli dana kiymasi karisik.(baby lamb ve beef)olacak.(etin yagli olmasi sart ve kesinlikle yagli koyun olmasi muhim)Ben bugun 1 pound etten yaptim yani yarim kilo gibi...
-yarim cay bardagi suyun iicne toz pulbiber ve normal pulbiber ekledim.
-cok azda karabiber kimyon ekledim(aslinda koyulmazmis amaazziicik ekledim)
-1 yemek kasigi aci biber salcasi.

Etin icine malzemelri koydum.Zaten malzeme yok gibi:)yogur yogur uzuncaa yogurdum.(puf nokta imis bu)yoguruken elime yapistgi icin yag ve su destekli yogurdum.Dinlendirdim bir saat yine yogurdum.Hepsi bu...sonra sislere elimi hafifi suya batirarak adana sekli verdim.Gerisini esim mangalda pisirdi.Birde ben bir tane denemelik firinmin broil kismina koyup cevire cevire psiridim mangali olmaynlar iicnde bir secenektir fenada olmadi.(tabi mangal baska:))

SARLOT

Meltem'in Sarlot Pastasi
Gecen aksam kizlar geldi caya sarlot yapmistim hemen cektim tabi resmini.Pisirme gerektirmeyen son derece pratik bir okadar kalorili olan bir pasta. Bu pastayi Columbus'ta canim arkadasim Meltem'den ogrenmistim.Amerika'da bana gore bu pastanin annesi ve sahibi kendisidir.Ellerine saglik cnm.


-1 paket coolwhip(krem santi)
-1 paket chocolate chips cookie
-1su bardagi ceviz (iri cekilmis)
-3 buyuk muz

Sos
-isterseni hazir paket soslardan yada;
-3 yumurta
-5 yemek kasigi pudra sekeri
-3 yemek kasigi kakao
-vanilya
-1 su bardagi siviyag
Mikserle guzeelcce cirpin...akiskan olsun.


Cookileri kabaca kiriyoruz,muzlar iri dogranmis,cevizlar agica gelecek sekilde iri.Tum malzemeyi karisiriyoruz borcama dosuyoruz.Uzerine sosunu ekleyoruzz ve buzluga atiyoruz.En az uc saat kalsin.Servise 20 -30 dk kala disari cikariyoruz kiz serligi gitsin sosu akiskan olsun....

Bir not daha,bu tatli kesinlikle normal biskui kullanirsaniz ayni tadi vermiyor.Yapacaksaniz cookie olmasina ozen gosterin...VE Meltem'cim kulakarin cinlasin ilk sende tadmistik bu pastayi...

Hadi bana musade..yorumlarini beklerim...

Gulenay