Wednesday, September 13, 2006




DOMATES CORBASI-SOFRAM-ITALYAN SOSLU GULENAYIN TAVUGU

Su aralar corba uzerine baya talep aliyorum.Benim yaptigim bir iki tarifi istemisti arkadaslar.Insallah yaptikca yayinliyacagim.Asuman'cim corba senin icin:)

DOMATES CORBASI

-2 -3 yemek kasigi tereyagi(yada siviyag)
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi tatli domates salcasi
-1 su bardagina yakin su(yada tavuk suyu)
-2 cup domates suyu(2 su bardagindan biraz daha az)
-1 cup sut(1 cup 200ml.oluyor)
-yarim tavuk bulyon-tuz karabibier ve servis icin kasar rendesi

Tencereye tereyagini kouyoruz onunla sirasi ile once unu kavuruyoruz,sonra salcayi ekliyoruz.Biraz donduruyoruz.Tel cirpici ile topak kivami acamk icin suyu ekleyerek kivami cozuyoruz.Biraz isindiktan sonra domates suyunu ekliyoruz.Tuz,k.biber ve bulyon ekleyip kaynayana kadar bkliyoruz...pistikten sonra altini kapatip sutunu ekliyoruz ve dinlendiriyoruz.Servsisi ksar rendesi ile yapiyoruz...

OZEL SOSLU TAVUGUM(2 kisilik)

Bu yemegim arkadaslarim arasinda italyan yemegim olarak bilinir.Tarifi bekleyen arkadaslar hadi simdiden afiyet olsun.Bugune kadar goz karari yapan ben siteye koyacagim icin olcu olcu yazdim:)umarim guzel olur.
Bu yemegim tamamen kendime aittir:)deneme yanilma yontemerim ile bu hale getirdim.Ben et ve tavukta sos hastasiyim diyebilirim.Ozellikle tavuk soslarina bayiliyorum.Yaz tatillerinde gittgimiz otellerin ya mutfaklarina girerdim,yada bir yerde yemek yemissek ertesi gun mutlaka oraya telefon acar ascsi ile konsurdum...:)Birde Turkiye'de iken uye oldugum ama suan hatirlamadigim yemek dergisindende ogrendiklerimle bu cikti ortaya.Baya bir karisim yani.Kivami tam tutarsa ve malzemeler eksik olmazsa tam lezzeti yakalamak mumkun...

-ufak birtavuk gogsu(kemiksiz gogus)
-8 tane kadar mantar yada 1 can hsalanmis mantar
-1 orta boy incecik piyazlik kiyilmis sogan
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi krema(yemek kremasi )
-1 cup'a yakin sut(kivami acmak icin)
-1 cay kasigi hardal
-yarim cay kasigi kori
-1 su baradgi kasar rendesi
-2 cay kasigi limon kabugu rendesi ve sikilmis suyu az miktarda
-incecik kiyilmis uc dort sap maydonoz
-ve tuz.k.biber

Oncelikle ben tavugu normalde el kadar fileto kesip kizartirdim ama tavugum az oldugu icin kup kup kavurdum.Ve yine normalde el kadar tavuklari tabagin ortasina koyar sosu uzrine doker oyle firinda broIle veriridm, bu sefer borcama koydum ve firina verdim.Tabaklara servis ettim.

- Tavugu kizartiyorum yada kavuruyorum kenara koyuyorum.

Sosu---Tencereye yagi koyup soganlari kavuruyorum,sonra ince kyilmis mantarlari guzelce kavuryorum.Unu ekliyorum biraz topak hal aliyor onuda biraz ceviriyorum.sonra sutu ekleyi tel cirpici ile kivami aciyorum.(kisik atste yapicak bu islem).Sonra kremayi hardali,koriyi baharatlari ekliyorum.En son kasari ekliyorum iyice krema kivami aliyor.Limon rendesi,suyu ve maydonuzda akleyip lezzetine bakiyorum.Kivami likit ama sulu olmayacak sekilde olacak.Tvugun uzerine koyunca uzerinden suzulecek sekilde...

Tavugu servis tabaginin uzerine kouyorum( ortasina).Sosu dokuyorum kasari ekleyi firinin broilinde sadece uzeri kizarana kadar bekliyorum.Yanina istedigini garnituru koyabilrisiniz.Ama patatse puresi cesitleri benim favorim.

Wednesday, September 13, 2006




DOMATES CORBASI-SOFRAM-ITALYAN SOSLU GULENAYIN TAVUGU

Su aralar corba uzerine baya talep aliyorum.Benim yaptigim bir iki tarifi istemisti arkadaslar.Insallah yaptikca yayinliyacagim.Asuman'cim corba senin icin:)

DOMATES CORBASI

-2 -3 yemek kasigi tereyagi(yada siviyag)
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi tatli domates salcasi
-1 su bardagina yakin su(yada tavuk suyu)
-2 cup domates suyu(2 su bardagindan biraz daha az)
-1 cup sut(1 cup 200ml.oluyor)
-yarim tavuk bulyon-tuz karabibier ve servis icin kasar rendesi

Tencereye tereyagini kouyoruz onunla sirasi ile once unu kavuruyoruz,sonra salcayi ekliyoruz.Biraz donduruyoruz.Tel cirpici ile topak kivami acamk icin suyu ekleyerek kivami cozuyoruz.Biraz isindiktan sonra domates suyunu ekliyoruz.Tuz,k.biber ve bulyon ekleyip kaynayana kadar bkliyoruz...pistikten sonra altini kapatip sutunu ekliyoruz ve dinlendiriyoruz.Servsisi ksar rendesi ile yapiyoruz...

OZEL SOSLU TAVUGUM(2 kisilik)

Bu yemegim arkadaslarim arasinda italyan yemegim olarak bilinir.Tarifi bekleyen arkadaslar hadi simdiden afiyet olsun.Bugune kadar goz karari yapan ben siteye koyacagim icin olcu olcu yazdim:)umarim guzel olur.
Bu yemegim tamamen kendime aittir:)deneme yanilma yontemerim ile bu hale getirdim.Ben et ve tavukta sos hastasiyim diyebilirim.Ozellikle tavuk soslarina bayiliyorum.Yaz tatillerinde gittgimiz otellerin ya mutfaklarina girerdim,yada bir yerde yemek yemissek ertesi gun mutlaka oraya telefon acar ascsi ile konsurdum...:)Birde Turkiye'de iken uye oldugum ama suan hatirlamadigim yemek dergisindende ogrendiklerimle bu cikti ortaya.Baya bir karisim yani.Kivami tam tutarsa ve malzemeler eksik olmazsa tam lezzeti yakalamak mumkun...

-ufak birtavuk gogsu(kemiksiz gogus)
-8 tane kadar mantar yada 1 can hsalanmis mantar
-1 orta boy incecik piyazlik kiyilmis sogan
-2 yemek kasigi un
-2 yemek kasigi krema(yemek kremasi )
-1 cup'a yakin sut(kivami acmak icin)
-1 cay kasigi hardal
-yarim cay kasigi kori
-1 su baradgi kasar rendesi
-2 cay kasigi limon kabugu rendesi ve sikilmis suyu az miktarda
-incecik kiyilmis uc dort sap maydonoz
-ve tuz.k.biber

Oncelikle ben tavugu normalde el kadar fileto kesip kizartirdim ama tavugum az oldugu icin kup kup kavurdum.Ve yine normalde el kadar tavuklari tabagin ortasina koyar sosu uzrine doker oyle firinda broIle veriridm, bu sefer borcama koydum ve firina verdim.Tabaklara servis ettim.

- Tavugu kizartiyorum yada kavuruyorum kenara koyuyorum.

Sosu---Tencereye yagi koyup soganlari kavuruyorum,sonra ince kyilmis mantarlari guzelce kavuryorum.Unu ekliyorum biraz topak hal aliyor onuda biraz ceviriyorum.sonra sutu ekleyi tel cirpici ile kivami aciyorum.(kisik atste yapicak bu islem).Sonra kremayi hardali,koriyi baharatlari ekliyorum.En son kasari ekliyorum iyice krema kivami aliyor.Limon rendesi,suyu ve maydonuzda akleyip lezzetine bakiyorum.Kivami likit ama sulu olmayacak sekilde olacak.Tvugun uzerine koyunca uzerinden suzulecek sekilde...

Tavugu servis tabaginin uzerine kouyorum( ortasina).Sosu dokuyorum kasari ekleyi firinin broilinde sadece uzeri kizarana kadar bekliyorum.Yanina istedigini garnituru koyabilrisiniz.Ama patatse puresi cesitleri benim favorim.