Friday, September 15, 2006

YE#14 MAKARNA---MEKSIKA USULU MAKARNA


Bu ayin yemek etkinligi makarna...Ev sahipligini Sevgili Elvan yapiyor.Bende meksika usulu bir makarna ile katiliyorum.Bu yemegi seneler evvel Izmir kordonda bir meksika restoraninda yemistim.Hatta bayaa bir yemistim.Servisi comlek kapta bir porsiyon olarak geliyordu ama benim olmadigi icin borcama koydum.VE bu tarifi birebir o zamanin ascisindan almistim.Aslinda cok bilinen bir tarif ama orada kesfettim iste.Ben bugunku tarifimi ev makarnasi dedigimiz kalin eriste ile yaptim.

-2 su bardagi ev eristesi
-1 su bardagi kadar diditilmis yada kup kesilmis haslanmis tavuk gogsu
-basamel sosu
-kasar rendesi
-hasladigimiz eristenin suyu

-Eristeyi hasliyoruz.Ama tek farki suyunu atmiyoruz.Eristeleri suzuyoruz ama suyunun bir nkenarda kullanmak icin sakliyoruz.(bu puf noktasi idi ascinin ozellikle bahsettigi)Tencere yagimizi koyuyoruz,haslanmiz tavuklari biraz yagda ceviriyoruz,sonra eristelerimizi yada makarnamizi ekliyoruz tuz ile lezzetlendirip ocagin altini kapatiyoruz.

-Ayri bir yerde basamel sosu yapiyoruz.Ben 2 teaspoon tereyagi kullandim.1 yemek kasigi un ve aldigi kadar sut.(bu kismi size kalmis ben akiskan sevdigim icin sutu biraz bol tutuyorum)en son biraz kasar ekeyip ocagi kaptiyoruz.

-Basamel sosumuzu ve eristemizi bir kapta karisitip borcama yada tek kisilik firin kaplarina servis yapiyoruz.Uzerine ayirdigimiz makarna suyundan az gezidiryoruz.(hafifi islakimsi olucak).Uzerine kasari serpip firinda kizarmasinni bekliyoruz.

Bu tam olarak insani doyuruyor.Icinde tavuk, sos ve kasari barindiriyor olmasi hem doyurucu hem kalorili...Ama cok lezzetli oluyor.Afiyet Olsun Hepinize.:))

Gulenay:)

Friday, September 15, 2006

YE#14 MAKARNA---MEKSIKA USULU MAKARNA


Bu ayin yemek etkinligi makarna...Ev sahipligini Sevgili Elvan yapiyor.Bende meksika usulu bir makarna ile katiliyorum.Bu yemegi seneler evvel Izmir kordonda bir meksika restoraninda yemistim.Hatta bayaa bir yemistim.Servisi comlek kapta bir porsiyon olarak geliyordu ama benim olmadigi icin borcama koydum.VE bu tarifi birebir o zamanin ascisindan almistim.Aslinda cok bilinen bir tarif ama orada kesfettim iste.Ben bugunku tarifimi ev makarnasi dedigimiz kalin eriste ile yaptim.

-2 su bardagi ev eristesi
-1 su bardagi kadar diditilmis yada kup kesilmis haslanmis tavuk gogsu
-basamel sosu
-kasar rendesi
-hasladigimiz eristenin suyu

-Eristeyi hasliyoruz.Ama tek farki suyunu atmiyoruz.Eristeleri suzuyoruz ama suyunun bir nkenarda kullanmak icin sakliyoruz.(bu puf noktasi idi ascinin ozellikle bahsettigi)Tencere yagimizi koyuyoruz,haslanmiz tavuklari biraz yagda ceviriyoruz,sonra eristelerimizi yada makarnamizi ekliyoruz tuz ile lezzetlendirip ocagin altini kapatiyoruz.

-Ayri bir yerde basamel sosu yapiyoruz.Ben 2 teaspoon tereyagi kullandim.1 yemek kasigi un ve aldigi kadar sut.(bu kismi size kalmis ben akiskan sevdigim icin sutu biraz bol tutuyorum)en son biraz kasar ekeyip ocagi kaptiyoruz.

-Basamel sosumuzu ve eristemizi bir kapta karisitip borcama yada tek kisilik firin kaplarina servis yapiyoruz.Uzerine ayirdigimiz makarna suyundan az gezidiryoruz.(hafifi islakimsi olucak).Uzerine kasari serpip firinda kizarmasinni bekliyoruz.

Bu tam olarak insani doyuruyor.Icinde tavuk, sos ve kasari barindiriyor olmasi hem doyurucu hem kalorili...Ama cok lezzetli oluyor.Afiyet Olsun Hepinize.:))

Gulenay:)