Wednesday, September 27, 2006




ISLIM KEBABI
Iftar davetlerinin baslamasi ile ne pisireyim derdinede girmis bulnuyoruz.Ne zamandir yemedigimiz bir yemegi yapayim dedim.Hem biz ozledik hemde misafirler icin guzel olucakti.Ama saolsun oglusumla yapimi uzun surdu baya.

Bu yemekte aslinda patlicanlar kizartiliyor ama ben agir oluyor dusuncesi ile patlicanlari firinda psirmeyi tercih ediyorum.Boylec hafif bir yemek cikiyor.Bu tavsiyeyi bana Columbusta gittigimiz bir restaurantin sahibi vermisti.Saolsun cok makbule geciyor.

Malzeleri ise soyle;

-3 buyuk boy patlican

Ic malzemesi
-2 pound(1 kilo kadar)dana eti
-1 buyuk sogan
-2-3 yesil biber
-1 buyuk domates
-2 yemek kasigi kdar salca
-2 cay bardagi su
-tuz ,k.biber,kimyon,kekik.

*Oncelikle ben etini hazirliyorum.Eti once kupler halinde kesiyorum.Duduklu tencerede guzelce hasliyorum yumusak oluyorlar.
*Tencereye yagi koyuyorum sirasi ile once sogani,biberleri ve domatesi kavuruyorum.Salca ekliyorum ve en son etleri ekleyip sicak suyla beraber hepsini 15-20 dk pisiriyorum.(lezzetleri birbirine gecsin diye)
*Patlicanlari ince uzun kesiyorum (baya ince olucak).Tuzlu suda aciligini aliyorum,sikiyorum.
*Bir firin tepsisine siraliyorum.Uzerlerni tuz ve yag ile tadlanriyorum.
*Firinin Broil(ust izgara kismi)ini aciyorum.Kontrol ederek surekli onlu arkali cevirip onlarin yumusamasini sagliyorum.(patlicanlar ince oldugu icin hemen pisiyorlar.)Aman unutmayin sakin hemen yanarlar:)orta katta oluyor tepsiler.

*patlicanlar pistikten sonra uc patlicani birbiri uzerine koyup ortasina et harcimi koyorum ve bohca yapiyorum.Sonra ters ceviriyorum.Tepsiye diziyorum.Dizme islemi bitince ustlerini domates ve biberle susluyorum,Salca ,su , baharat ve birazda yag karismini uzerlerine dokup firinliyorum.
*Tepsiyi once aluminyum folyo ile kapatiyorum.Yarim saat kadar 300F da pisiyorum...sonra uzerini acip ustlerinin kizarmasi icin 15 dk kadarda acik pisiyorum.

NOT:Patlicanlari kizartmadigimiz icin bu yemek size kuru gelebilir.O acigi uzerine doktugumuz salcali suya hafif yag koyarak kaptiyoruz.Ama kizartmadaki gibi agir bir tad yerine hafif bir yemek oluyor.

Wednesday, September 27, 2006




ISLIM KEBABI
Iftar davetlerinin baslamasi ile ne pisireyim derdinede girmis bulnuyoruz.Ne zamandir yemedigimiz bir yemegi yapayim dedim.Hem biz ozledik hemde misafirler icin guzel olucakti.Ama saolsun oglusumla yapimi uzun surdu baya.

Bu yemekte aslinda patlicanlar kizartiliyor ama ben agir oluyor dusuncesi ile patlicanlari firinda psirmeyi tercih ediyorum.Boylec hafif bir yemek cikiyor.Bu tavsiyeyi bana Columbusta gittigimiz bir restaurantin sahibi vermisti.Saolsun cok makbule geciyor.

Malzeleri ise soyle;

-3 buyuk boy patlican

Ic malzemesi
-2 pound(1 kilo kadar)dana eti
-1 buyuk sogan
-2-3 yesil biber
-1 buyuk domates
-2 yemek kasigi kdar salca
-2 cay bardagi su
-tuz ,k.biber,kimyon,kekik.

*Oncelikle ben etini hazirliyorum.Eti once kupler halinde kesiyorum.Duduklu tencerede guzelce hasliyorum yumusak oluyorlar.
*Tencereye yagi koyuyorum sirasi ile once sogani,biberleri ve domatesi kavuruyorum.Salca ekliyorum ve en son etleri ekleyip sicak suyla beraber hepsini 15-20 dk pisiriyorum.(lezzetleri birbirine gecsin diye)
*Patlicanlari ince uzun kesiyorum (baya ince olucak).Tuzlu suda aciligini aliyorum,sikiyorum.
*Bir firin tepsisine siraliyorum.Uzerlerni tuz ve yag ile tadlanriyorum.
*Firinin Broil(ust izgara kismi)ini aciyorum.Kontrol ederek surekli onlu arkali cevirip onlarin yumusamasini sagliyorum.(patlicanlar ince oldugu icin hemen pisiyorlar.)Aman unutmayin sakin hemen yanarlar:)orta katta oluyor tepsiler.

*patlicanlar pistikten sonra uc patlicani birbiri uzerine koyup ortasina et harcimi koyorum ve bohca yapiyorum.Sonra ters ceviriyorum.Tepsiye diziyorum.Dizme islemi bitince ustlerini domates ve biberle susluyorum,Salca ,su , baharat ve birazda yag karismini uzerlerine dokup firinliyorum.
*Tepsiyi once aluminyum folyo ile kapatiyorum.Yarim saat kadar 300F da pisiyorum...sonra uzerini acip ustlerinin kizarmasi icin 15 dk kadarda acik pisiyorum.

NOT:Patlicanlari kizartmadigimiz icin bu yemek size kuru gelebilir.O acigi uzerine doktugumuz salcali suya hafif yag koyarak kaptiyoruz.Ama kizartmadaki gibi agir bir tad yerine hafif bir yemek oluyor.