Thursday, September 28, 2006
SUTLAC
Bugun esim blogta hic tatli yayinlamiyor oldugumu soyledi...Ben cok dikkat etmemekle beraber birseyler eklemek icin girisimde bulundum:))Ama ne girisim... yapa yapa sutlac yaptim.Naparsin ben tuzlulara karsi ilgiliyim, tatli kurabiye olayinda cok iyi degilim ne yazikki.Eehhh artik koyduklarimla idare edin bacilar.Cok ilginizi cekmez ama napalim arada tatlida ister:)
Bu tatliyi esim eve arkadasini iftara getirdigi gun yapmistim.O anda en basitime o gelmisti.Tarifi ise benim eski tariflerden veriyorum.Ama baya degisik tarifler var internette.
Malzemeler soyle;
-1 kilo sut
-1.5 su bardagi seker(arzuya bagli tadi )
-2 corba kasigi pirinc unu
-1 kahve fincani pirinc
-2 corba kasigi nisasta
-1 kac damla gulsuyu
-uzeri icin tarcin
*Oncelikle sutu kaynamasi icin bir tencereye aliyorum.
*Ayri bir tencerede pirinci su ile cektire cektire pisiriyorum.
*Pismis olan pirinci kaynamis sutun icine ekliyorum
*Sekeri ekliyorum
*ufak bir kapta pirinc unu ve nisastayi topak olmamamsi icin aciyorum.Onuda ekliyorum.
*Hepsini hafifi kivamli hale gelinceye kadar pspiyorum.
*Son olarak gul suyunu ekleyip kupara servis yapiyorum.
*VE tarcinda susu:))AFIYET OLSUN.
Thursday, September 28, 2006
SUTLAC
Bugun esim blogta hic tatli yayinlamiyor oldugumu soyledi...Ben cok dikkat etmemekle beraber birseyler eklemek icin girisimde bulundum:))Ama ne girisim... yapa yapa sutlac yaptim.Naparsin ben tuzlulara karsi ilgiliyim, tatli kurabiye olayinda cok iyi degilim ne yazikki.Eehhh artik koyduklarimla idare edin bacilar.Cok ilginizi cekmez ama napalim arada tatlida ister:)
Bu tatliyi esim eve arkadasini iftara getirdigi gun yapmistim.O anda en basitime o gelmisti.Tarifi ise benim eski tariflerden veriyorum.Ama baya degisik tarifler var internette.
Malzemeler soyle;
-1 kilo sut
-1.5 su bardagi seker(arzuya bagli tadi )
-2 corba kasigi pirinc unu
-1 kahve fincani pirinc
-2 corba kasigi nisasta
-1 kac damla gulsuyu
-uzeri icin tarcin
*Oncelikle sutu kaynamasi icin bir tencereye aliyorum.
*Ayri bir tencerede pirinci su ile cektire cektire pisiriyorum.
*Pismis olan pirinci kaynamis sutun icine ekliyorum
*Sekeri ekliyorum
*ufak bir kapta pirinc unu ve nisastayi topak olmamamsi icin aciyorum.Onuda ekliyorum.
*Hepsini hafifi kivamli hale gelinceye kadar pspiyorum.
*Son olarak gul suyunu ekleyip kupara servis yapiyorum.
*VE tarcinda susu:))AFIYET OLSUN.