Monday, September 18, 2006



CIG BOREK VE PATAES KUMPIR BORCAMDA
Bugun evde onca isimin arasinda oyle acikmistimki disime degecek birseyler yapayim dedim.Uzun zamandir hamurisi yapmiyordum kilo sebebi ile:(cunki yaparsam yiyorum.Hamura olan ozlemim oyle artmistiki cigborek yapmaya karar verdim.Yeterki hamur olsun dedim...Iste oyle seviyorum ben hamurislerini.Bu arada Bedia'cim kulaklarin cinlasin canim ne cok yapardin biz komsu iken bu borekten ve ben ne cok yedim hamile iken elinden saolasin...Ve Fatma'cim hatirlarsan Amy ile yapip yemistik...Amy ne cok sevmisti...Kizlar ikinizin elindende cok guzeldi bu borek ama simdi benim elimden:))))buyrun afiyet olsun.
Ve kumpirin hikayesi.Sooyle canim Izmir'ime ve Bostanli'ya uzanayim.Ne cok yerdik orada kumpiri,birde kumruyu.Ahh ne cok ozledim...Ahh memleketim ve ahh Izmir'im Karsiyaka'm ve Kordonummmm...Simdi agilyacagim...Neyse.Bu tarifi ise Canimin cani Turkiye'deki Birtanecik arkadasim Yasemin'imden aldim.(ne cok ozluyorum seni Yasemin bir bilsen.Yazin gittigimde yapmisti bana.Bende ogun bugundur yapiyorum ve borcamda cok bereketli oluyor.Tarifleri ise sirasi ile soyle;

Cig Borek

- Un,su ve tuzdan olusacak bir hamur yogurucaz.(Ben 1 su bardagi suya alacak kadar un ekledim.)
-Ic malzemesi olarakta;bir sogani ince kupler halinde kesecegiz,1 su bardagi kadar kiymayi ekleyecegiz,biraz maydonoz kiyip icin baharatlaniracagiz.Cigden olucak pismeyecek.
-Ve kizartmak icin biraz siviyag kullanacagiz.

Hamuru ufak toplara ayirdim.Merdane ile yuvarlak ince olacak sekilde actim.(Ama cok incecikte degil)aralarina ic malzemesi koyup pogaca sekli verdim.Kenarlarini sikica kapattim.Kizgin yagda onlu arkali kizarttim.

Patates Kumpir

-4 yada 5 patates
-3 adet sosis
-2 yemek kasigi tereyagi
-1 su bardagina yakin kasar rendesi
-yarim su bardagi misir
-yarim su bardagi bezelye
-kup kesilmis salatalik tursusu
-ketcap ve mayonez(servis icin)

Patatesleri hasladim ve rendeledim.Eger pataesler sicak ise icine tereyagini hemen ekleyip aralarinda erimesini sagladim.(Ama pataesler soguk ise mikrodalgada isitip sonra yagi ekliyebilriz)yagi icine iyice yedirdikten sonra tuz ile lezzetlendirdim.Sirasi ile bezelye ve misir ekledim.Bu karisimi borcama yerlestirdim.( bu arada malzemelr tamamen sizin istegizine zevkinize kalmis mantar.,zeytin hersey ekleyebilrisiniz).

Ayri bir yerde sosisleri kup kesip tavada kavurdum.Ve Borcamin ustune serdim.Ve son olarak kasari serpip firina verdim.Uzerin kizarincaya kadar bekledim.Firindan ciktiktan sonra salatalik tursularini ekleyip ketcap ve mayonez sikarak servis yaptim.Gercekten cok doyrucu.Afiyet olsun....

Monday, September 18, 2006



CIG BOREK VE PATAES KUMPIR BORCAMDA
Bugun evde onca isimin arasinda oyle acikmistimki disime degecek birseyler yapayim dedim.Uzun zamandir hamurisi yapmiyordum kilo sebebi ile:(cunki yaparsam yiyorum.Hamura olan ozlemim oyle artmistiki cigborek yapmaya karar verdim.Yeterki hamur olsun dedim...Iste oyle seviyorum ben hamurislerini.Bu arada Bedia'cim kulaklarin cinlasin canim ne cok yapardin biz komsu iken bu borekten ve ben ne cok yedim hamile iken elinden saolasin...Ve Fatma'cim hatirlarsan Amy ile yapip yemistik...Amy ne cok sevmisti...Kizlar ikinizin elindende cok guzeldi bu borek ama simdi benim elimden:))))buyrun afiyet olsun.
Ve kumpirin hikayesi.Sooyle canim Izmir'ime ve Bostanli'ya uzanayim.Ne cok yerdik orada kumpiri,birde kumruyu.Ahh ne cok ozledim...Ahh memleketim ve ahh Izmir'im Karsiyaka'm ve Kordonummmm...Simdi agilyacagim...Neyse.Bu tarifi ise Canimin cani Turkiye'deki Birtanecik arkadasim Yasemin'imden aldim.(ne cok ozluyorum seni Yasemin bir bilsen.Yazin gittigimde yapmisti bana.Bende ogun bugundur yapiyorum ve borcamda cok bereketli oluyor.Tarifleri ise sirasi ile soyle;

Cig Borek

- Un,su ve tuzdan olusacak bir hamur yogurucaz.(Ben 1 su bardagi suya alacak kadar un ekledim.)
-Ic malzemesi olarakta;bir sogani ince kupler halinde kesecegiz,1 su bardagi kadar kiymayi ekleyecegiz,biraz maydonoz kiyip icin baharatlaniracagiz.Cigden olucak pismeyecek.
-Ve kizartmak icin biraz siviyag kullanacagiz.

Hamuru ufak toplara ayirdim.Merdane ile yuvarlak ince olacak sekilde actim.(Ama cok incecikte degil)aralarina ic malzemesi koyup pogaca sekli verdim.Kenarlarini sikica kapattim.Kizgin yagda onlu arkali kizarttim.

Patates Kumpir

-4 yada 5 patates
-3 adet sosis
-2 yemek kasigi tereyagi
-1 su bardagina yakin kasar rendesi
-yarim su bardagi misir
-yarim su bardagi bezelye
-kup kesilmis salatalik tursusu
-ketcap ve mayonez(servis icin)

Patatesleri hasladim ve rendeledim.Eger pataesler sicak ise icine tereyagini hemen ekleyip aralarinda erimesini sagladim.(Ama pataesler soguk ise mikrodalgada isitip sonra yagi ekliyebilriz)yagi icine iyice yedirdikten sonra tuz ile lezzetlendirdim.Sirasi ile bezelye ve misir ekledim.Bu karisimi borcama yerlestirdim.( bu arada malzemelr tamamen sizin istegizine zevkinize kalmis mantar.,zeytin hersey ekleyebilrisiniz).

Ayri bir yerde sosisleri kup kesip tavada kavurdum.Ve Borcamin ustune serdim.Ve son olarak kasari serpip firina verdim.Uzerin kizarincaya kadar bekledim.Firindan ciktiktan sonra salatalik tursularini ekleyip ketcap ve mayonez sikarak servis yaptim.Gercekten cok doyrucu.Afiyet olsun....