Sunday, September 03, 2006




SEYDA'DA KAHVALTIDAYIZ

Bugun Columbus sayfamdan bir sofra daha yayinliyorum.Arkadasim Seyda saolsun bizi minik Burhan'a regmen zahmet etti kahvaltiya cagirdi.Hepsi guzeldi masallah yedik baya...dimi kizlarr:)Bu arada Seyda'nin elinden cikan hersey kesinlikle cok lezzetli oluyor.Sansliyiz yani biz:)Herbir sofra birbirinden lezzetli idi eski memleketimde.YE bol bol .Sonra ben KICKBOX yapicam diye oleyim.ama yiyeyimde:((olacak ismi yani.Neyse vercem insallah su kilomu azcik kaldi...

Sofradan tarifleri veriyorum ben ozellikle firinan cikan akmekleri cok seviyorum.Hem hafif hem lezzetli oluyor.Umarim begenirsiniz...Guzel arkadasim saolasin herseyin icin tekrar tesekkur ederim.

SOSISLI PARATHApp

Paratha Boregi

Tarifi vermeden once parata ile ilgili bilgi vereyim.Arap marketlerden aldigimiz(cogunlukla)ama aslinda bir Asian kulturu olan bir cesit gozleme,ama milfoy hamuru gibide.Cok pratik ucuz ve lezzetli.Ozellikle kahvaltilarda.TAvada pisiriseniz cevire cevire ayni katmer gibi gibi oluyor,ama firina verirseniz Seyda gibi ,milfoy boregi kivaminda citir oluyor.Asian marketlerdende alinabilir.Frozenda herdaim bulunmasi gereken pratik bir sey.(hamur yuvarlak sekilde)

-1 paket paratha(5 adet var), -istedginiz miktarda sosis

Hamuru cikarip frozendan 1dk icinde yumusamasini bekleyip icini koyup pohaca seklini veriyorsunuz.Ama ben daha bereketli olmasi icin hamuru ikiye kesip hatta dorde kesip kucuk muska seklide veriyorum(buda aklinizda olsun).400F'da en fazla 15 dk pisiriyorsunuz.Ama siz yinede kontrol edin her firin farkli...Uzerine yumurta surmeye gerek yok.

FIRINDA PEYNIRLI EKMEKLER

Pizza ekmekler

Evdeki bayat ekmeklerinizin (tazede olur tabi:) uzerine yag suruyorsunuz.Bir cukur kaba mnik kup domatesi dogruyorsunuz,peynir ufaliyorsunuz(cesidi size kalmis ama beyaz peynirle beraber kasar yakisiyor daha cok),maydonoz,istege gore biberi karistirip ekmeklerin uzerine bu yerlestiriyorsunuz.Firine verip 350F olabilir.Kizarincaya kadar psiriyorsunuz.Kahvalti sofrallarina cok yakisiyor.

Tekrar ellerine saglik SEYDA'cim...Burhan'i operim

Sunday, September 03, 2006




SEYDA'DA KAHVALTIDAYIZ

Bugun Columbus sayfamdan bir sofra daha yayinliyorum.Arkadasim Seyda saolsun bizi minik Burhan'a regmen zahmet etti kahvaltiya cagirdi.Hepsi guzeldi masallah yedik baya...dimi kizlarr:)Bu arada Seyda'nin elinden cikan hersey kesinlikle cok lezzetli oluyor.Sansliyiz yani biz:)Herbir sofra birbirinden lezzetli idi eski memleketimde.YE bol bol .Sonra ben KICKBOX yapicam diye oleyim.ama yiyeyimde:((olacak ismi yani.Neyse vercem insallah su kilomu azcik kaldi...

Sofradan tarifleri veriyorum ben ozellikle firinan cikan akmekleri cok seviyorum.Hem hafif hem lezzetli oluyor.Umarim begenirsiniz...Guzel arkadasim saolasin herseyin icin tekrar tesekkur ederim.

SOSISLI PARATHApp

Paratha Boregi

Tarifi vermeden once parata ile ilgili bilgi vereyim.Arap marketlerden aldigimiz(cogunlukla)ama aslinda bir Asian kulturu olan bir cesit gozleme,ama milfoy hamuru gibide.Cok pratik ucuz ve lezzetli.Ozellikle kahvaltilarda.TAvada pisiriseniz cevire cevire ayni katmer gibi gibi oluyor,ama firina verirseniz Seyda gibi ,milfoy boregi kivaminda citir oluyor.Asian marketlerdende alinabilir.Frozenda herdaim bulunmasi gereken pratik bir sey.(hamur yuvarlak sekilde)

-1 paket paratha(5 adet var), -istedginiz miktarda sosis

Hamuru cikarip frozendan 1dk icinde yumusamasini bekleyip icini koyup pohaca seklini veriyorsunuz.Ama ben daha bereketli olmasi icin hamuru ikiye kesip hatta dorde kesip kucuk muska seklide veriyorum(buda aklinizda olsun).400F'da en fazla 15 dk pisiriyorsunuz.Ama siz yinede kontrol edin her firin farkli...Uzerine yumurta surmeye gerek yok.

FIRINDA PEYNIRLI EKMEKLER

Pizza ekmekler

Evdeki bayat ekmeklerinizin (tazede olur tabi:) uzerine yag suruyorsunuz.Bir cukur kaba mnik kup domatesi dogruyorsunuz,peynir ufaliyorsunuz(cesidi size kalmis ama beyaz peynirle beraber kasar yakisiyor daha cok),maydonoz,istege gore biberi karistirip ekmeklerin uzerine bu yerlestiriyorsunuz.Firine verip 350F olabilir.Kizarincaya kadar psiriyorsunuz.Kahvalti sofrallarina cok yakisiyor.

Tekrar ellerine saglik SEYDA'cim...Burhan'i operim